Mamak’ta oryantiring heyecanı yaşanacak

GÜNDEM 05.10.2021 - 11:13, Güncelleme: 05.10.2021 - 11:13 1292+ kez okundu.

Mamak’ta oryantiring heyecanı yaşanacak

Mamak Belediyesi farklı yaş gruplarından toplamda 100 kişinin katılacağı oryantiring yarışması düzenliyor. Kartaltepe Parkı ‘nda gerçekleşecek etkinlikte katılımcılar zorlu noktalara yerleştirilen hedeflere, zamana karşı yarışarak ulaşmaya çalışacak.

Mamak Belediyesi farklı yaş gruplarından toplamda 100 kişinin katılacağı oryantiring yarışması düzenliyor. Kartaltepe Parkı ‘nda gerçekleşecek etkinlikte katılımcılar zorlu noktalara yerleştirilen hedeflere, zamana karşı yarışarak ulaşmaya çalışacak. Haritada belirtilen hedefleri bulmaya çalışacak katılımcılar, oryantiring sayesinde, yön bulma, karar verme ve temel harita okuma yetenekleri de kazanmış olacak. 7 Ekim Perşembe Günü Saat: 13.00’da gerçekleşecek etkinlikte dereceye giren katılımcılar ödül verilecek. Gençlerimizi spor ve sanatla buluşturuyoruz Mamak’ın her noktasında gençleri spor ve sanatla buluşturmak için önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Avrupa’da birçok şehirde, şehirlerin ve tarihi mekanların tanıtılmasıyla ilgili, bir alan olarak da kullanılan oryantiringi gençlerimizle tanıştırıyoruz. Bu spor dalıyla gençlerimiz hem yeni bir branş öğrenmiş olacaklar hem de zamanı kullanma becerilerini geliştirecekler” dedi.

Gençlerimizi spor ve sanatla buluşturuyoruz