Mardin’de Şehit Halit Altun adıyla bilişim sınıfı açıldı

02.07.2021 - 08:56, Güncelleme: 02.07.2021 - 09:04 1553+ kez okundu.

Mardin’de Şehit Halit Altun adıyla bilişim sınıfı açıldı

Mardin’in Yeşilli ilçesinde Şehit Halit Altun adına bilişim sınıfı açıldı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA) Geçtiğimiz ay Hatay’da şehit olan ve Mardin'in Midyat ilçesinde toprağa verilen şehit Halil Altun adına Yeşilli ilçesinde bulunan Şirinevler ilköğretim okulunda bilişim sınıfının açılışına Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Yusuf Avlanmaz, AK Parti İlçe Başkanı Şahabettin Şafak, Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Sin, muhtarlar ve İlçe Jandarma komutanı vekili vekili katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ardından törende bir konuşma yapan Mardin'in Yeşilli İlçe Belediye Başkanı Hayrettin Demir, şehitlik mertebesi yüce Allah'ın katında büyük bir mertebe olduğunu ve herkese nasip olmadığını söyledi. Şehitlerimizin ölümsüz olduğunu hepimizin çok iyi bildiğini belirten Başkan Demir,” Kur'an-ı Kerim de böyle geçiyor. Aziz şehidimizin hatırasını yaşatmak onun hayattayken belki arzuladığı ama ahrette de amel defterine yazılacak. İnşallah hayrul cariye burada bulunan bilgisayarlardan faydalanacak gençlerimizin duasını alacak” dedi. Bilgisayarların temin edilmesinde katkısı bulunan Yeşilli ilçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Yusuf Avlanmaz ise, Aziz şehidimiz Halit Altun adına okulumuzda bilişim sınıfı açmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Sınıfın diğer malzemelerini ve duvar çizimlerini öğretmen öğrenci ve okul idaresiyle yapıldığı şehit Halit Altun adına açılan bilişim sınıfında 15 bilgisayar olmak üzere öğrencilerin faydalanacağı birçok araç gereç bulunuyor.
Mardin’in Yeşilli ilçesinde Şehit Halit Altun adına bilişim sınıfı açıldı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)