Mersin Büyükşehir'in plajlarına tatilci akını

TURİZM 06.07.2021 - 09:19, Güncelleme: 06.07.2021 - 09:19 3616+ kez okundu.

Mersin Büyükşehir'in plajlarına tatilci akını

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin plajları, sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasının ardından haftasonu tatilci akınına uğradı. Yurt içi ve dışından gelen çok sayıda tatilci, denize girmek için Kızkalesi ve Susanoğlu başta olmak üzere Büyükşehir’in işlettiği plajları tercih etti. Tatilciler, Büyükşehir’in plajlarındaki hizmetlerden, imkanlardan ve personelin yaklaşımından memnun kaldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Denizkızı A.Ş.’nin işlettiği 9 halk plajı, hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasının ardından yurt içi ve dışından gelen tatilcilerin akınına uğradı. Plajlarında 3 mavi bayrağı dalgalandıran Büyükşehir’in plajlarını tercih eden tatilciler sunulan hizmetlerden, imkanlardan ve personelin yaklaşımından memnun kaldıklarını vurguladı. Büyükşehir’in plajları tatilcilere çok sayıda imkan sağladı 1 Temmuz’dan itibaren sokağa çıkma yasaklarının kaldırılmasıyla birlikte Adana, Osmaniye ve Gaziantep’te yaşayan vatandaşlar başta olmak üzere bölgedeki çok sayıda vatandaş hafta sonu Mersin’e akın etti. Yurtdışından gelen tatilciler ve kent merkezinde yaşayan Mersinliler de hafta sonu soluğu Büyükşehir’in işlettiği Susanoğlu, Yapraklıkoy, Kızkalesi, Yemişkumu, Kocahasanlı,  Kumkuyu,  Tırtar, Töbank ve Sultankoy halk plajlarında aldı. Büyükşehir’in plajları tatilcilere kafeterya, cankurtaran, şezlong, şemsiye, engelsiz rampa, duş, WC ve giyinme kabini gibi çok sayıda imkan sundu. Tatilciler, toplam 3 mavi bayrak taşıyan Kızkalesi ve Susanoğlu halk plajlarını yoğun olarak tercih etti. “Yasakların da kalkmasıyla müthiş bir yoğunluk meydana geldi” Susanoğlu Halk Plajı Sorumlusu Utku Korkmaz, yaklaşık bir ay önce tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirterek, “Yasakların da kalkmasıyla birlikte burada müthiş bir yoğunluk meydana geldi. Ülkenin her yerinden misafirlerimiz sahillere akın etti. Mersin sahillerimiz de aynı şekilde ilgi gördü. Müthiş bir yoğunluk var. Burada kafeterya hizmetlerimiz var. Plajımız mavi bayraklı. 33 kriteri yerine getirerek mavi bayrak aldık. Burada engelli vatandaşlarımız için engelsiz rampamız var. Sahilimiz temiz. Sürekli temizlik yapıyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz” dedi. Korkmaz, personelin yaklaşımıyla ilgili tatilcilerden olumlu dönüşler aldıklarını sözlerine ekleyerek, “Personelimizin çoğu üniversite öğrencisi, eğitimli insanlar. İnsan ilişkilerini çok iyi becerebilen bireyler. Misafirlerimizle ilişkileri gerçekten çok sıcakkanlı. Bu açıdan çok övgü alıyoruz. Bunlar da bizi memnun ediyor” diye konuştu. “Mersin, her geçen gün belediye sayesinde gelişen bir yer” Şehir dışından Susanoğlu’na gelen tatilcilerden Sedat Aktaş, kendisinin de Mersinli olduğunu vurgulayarak, “Mersin’i seviyorum ve Mersin her geçen gün belediye sayesinde gelişen bir yer. Plajlarını da çok seviyorum. Her türlü imkan var. Duş, kabin ve cankurtaran olması çok iyi. Başka yerlerdeki çoğu plajda yok. Denizi temiz, plajı temiz ve ilgileniyorlar. O yüzden gayet memnun kaldım. Gölgede oturuyoruz, rahatız, kafeyi de beğendim. Mavi bayrağı hak eden bir yer” ifadelerine yer verdi. “Susanoğlu Halk Plajı çok temiz ve düzenli” Eskişehir’den gelen tatilcilerden Uğur Özkan da tatil için Susanoğlu’nu tercih ettiğini belirterek, “Mersin güzel, çok hoşuma gitti. Susanoğlu Halk Plajı çok temiz ve düzenli. Burada emeği olanlara teşekkür ediyorum. Ben her sene Antalya’ya, Ege’ye tatile gitmeye çalışırım. Çoğu plaja göre gerçekten güzel. Sadece biraz daha bilinmesi gerekiyor. Susanoğlu Halk Plajı bayağı büyük, istediğim gibi ince kumlu. Çoğu yerde bu yok” dedi. Özkan, yasakların kalkmasıyla plajlara ilginin arttığını sözlerine ekleyerek, “Çoğu yerde bu ince kum, güzel sahiller yok. Vahap Başkana böyle güzel sahilleri ülkemize kazandırdığı için teşekkür ediyoruz. Böyle temiz, güzel sahillere ihtiyacımız var. Hem yerli hem de yabancı turist çekmesi açısından gayet başarılı, görevini gayet yerine getiriyor” diye konuştu. İngiltere’den tatil için Mersin’e gelen Mustafa Taşlıdere ise Büyükşehir’in işlettiği sahillerden memnun kaldığını vurgulayarak, “Takdirle karşılıyorum. Çok temiz. Temizliğe önem veriyorlar. Kaliteli hizmet veriyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor bir vatandaş olarak. Personelden memnunuz” dedi.

Büyükşehir’in plajları tatilcilere çok sayıda imkan sağladı

“Yasakların da kalkmasıyla müthiş bir yoğunluk meydana geldi”

“Mersin, her geçen gün belediye sayesinde gelişen bir yer”

“Susanoğlu Halk Plajı çok temiz ve düzenli”