Nazlı Deniz Güler çocuklarla bir araya geldi

GÜNDEM 21.04.2021 - 10:47, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:47 3315+ kez okundu.

Nazlı Deniz Güler çocuklarla bir araya geldi

Nilüfer’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çocuk kitapları yazarı Nazlı Deniz Güler’in katılımıyla düzenlenen "Çocuklara kitap söyleşisi” ile başladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinin birçoğunu pandemi şartları nedeniyle dijital ortama taşıyan Nilüfer Belediyesi, 23 Nisan haftası boyunca sürecek etkinlik programını, çağdaş çocuk edebiyatının önemli yazarlarından Nazlı Deniz Güler’in katıldığı "Çocuklara kitap söyleşisi” ile başlattı. 2005 yılından itibaren medya sektöründe yapım ve metin yazarlığı yapan ve 2014 yılında ilk çocuk edebiyatı ürünü olan “Nar ve Elma Kurdu” isimli kitabı yayımlanan Güler, çocuk okurlarıyla internet bağlantısı üzerinden bir araya geldi. Nazlı Deniz Güler, 4.5.6. ve 7. sınıf öğrencilerinin katıldığı yayında, son kitabı “Çok Karanlık”ın konusu ve yazım süreci hakkında bilgi verdi. Çocuk edebiyatında korku türündeki ender önekler arasında gösterilen “Çok Karanlık”ın, insanın en normal duygularından biri olan korku unsurunu işlediğini ve kitabın yazım aşamasında kendi çocukluğundan ve tuttuğu günlüklerden beslendiğini anlatan Güler “Korku hepimizde var, yaşadığımız korkular var; ancak önemli olan, korkularımızı bilmek onlarla yüzleşmek. İnsan genellikle bilmediği şeylerden korkar” dedi. Türkiye’nin çeşitli illerinden söyleşiye katılan çocuklar da; çocuk edebiyatı, okudukları kitaplar, takip ettikleri yazarlar ve korku duygusu ile “Çok Karanlık” hakkındaki düşüncelerini yazarla paylaştılar. Sıkı tedbirler nedeniyle 23 Nisan haftasını evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklar için hazırlanan çeşitli atölye, çevrim içi yayın ve tiyatro gösterimleri ile dolu dolu içeriğe sahip olan 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlik takvimi, Nilüfer Belediyesi’nin sosyal medya hesapları üzerinden takip edilebilir.