Nilüfer'de 'Yeni Nesil Üretim Atölyeleri'

GÜNDEM 16.10.2021 - 09:27, Güncelleme: 16.10.2021 - 10:49 1771+ kez okundu.

Nilüfer'de 'Yeni Nesil Üretim Atölyeleri'

Nilüfer Belediyesi, Kadın ve Çocuk Akademileri katılımcılarına yönelik “Yeni Nesil Üretim Atölyeleri” başlattı.

BURSA(İGFA)- Nilüfer Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü bünyesindeki Nilüfer İnovasyon Merkezi'nde ahşap şekillendirme, robotik ve kodlama eğitimleri alarak grup çalışmasıyla üretecekleri özgün tasarımlı projeler düzenlenecek proje fuarında sergilenecek. Yeni Nesil Üretim Atölyeleri’nin ilk konukları, Kültür Mahallesi Kadın ve Çocuk Akademisi oldu. Akademinin 5, 6, 7 ve 8 sınıf öğrencileri, Atölye Nilüfer Fethiye’de iki hafta sürecek olan atölyede mini vinç, otomatik kapı, trafik lambası projelerini gerçekleştirecek. Eğitimin ilk gününde, Atölye Nilüfer eğitmenleri Elif Olgun Tuna ve Zafer Turan’dan ahşap şekillendirme, robotik ve kodlama konularında temel bilgiler edinen çocuklar, ardından grup çalışmasıyla projelerini tasarladı. Torna tezgahının başına geçerek ahşap şekillendirme uygulaması yapan çocuklar, projelerinin iskeletini oluşturdu. Çocuklar, robotik montajı ile kodlamasını da kendileri yaparak, projelerini tamamlamış olacak.