Nilüfer’de yıldızların altında etkinlikler

06.07.2021 - 10:06, Güncelleme: 06.07.2021 - 10:13 1299+ kez okundu.

Nilüfer’de yıldızların altında etkinlikler

Bursa'da Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, kültürel etkinliklere hasret kalan sanatseverlere, yaz sezonunda açık havada tiyatro keyfi yaşatacak.

BURSA (İGFA) - Pandemi süresince sanatseverleri tiyatrodan mahrum bırakmamak için dijital platformları kullanarak seyirciyle buluşan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, 2021-2022 sezonuna Temmuz ayından itibaren açık hava oyunlarıyla başlıyor. Öncelikle Nilüfer’in kırsal mahallelerinde çocuk oyunları sahneye koyacak olan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, Ağustos ayından itibaren Balat Atatürk Ormanı’nda seyirciye yıldızların altında keyifli bir tiyatro buluşması yaşatacak. Bu proje için Nilüfer Belediyesi, Balat Atatürk Ormanı’ndaki İzci Evi’ni açık hava gösteri alanına dönüştürürken, Murat Daltaban yönetiminde sezona hazırlanan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu da Britanyalı oyun yazarı Mark Ravenhill’in, “Vur, Yağmala, Yeniden” isimli 17 kısa oyundan oluşan epik oyununu sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. 5 Ağustos’ta prömiyeri yapılacak oyun için çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.