Sakarya'nın 'hayat timi' sezona hazırlanıyor

GÜNDEM 07.06.2022 - 13:31, Güncelleme: 07.06.2022 - 13:50 1369+ kez okundu.

Sakarya'nın 'hayat timi' sezona hazırlanıyor

Sakarya'nın ‘hayat’ timi kuzey sahillerindeki zorlu göreve hazırlanıyor. Mülakatlar tamamlandı, cankurtaran ekibi belirlendi ve profesyonel ekip tarafından eğitimler başladı.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yeni sezon için sıkı bir hazırlık yürütüyor. Kuzey sahilleri Karasu, Kocaali ve Kaynarca’da cankurtaran ve güvenlik hizmetini sağlayan Büyükşehir ‘sıfır kayıp’ hedefiyle zorlu görevlere hazırlanıyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı, kuzeyde başlayacak kurtarma görevleri öncesinde personeline eğitim veriyor.  ‘Hayat’ timi olarak nitelendirilen 64 kişilik cankurtaran ekibi, mülakat ve yetenek sınavlarından geçirilerek seçildi. Uzun yıllar bu görevi yapan profesyonel personellerin de yer aldığı ekip ‘Bronz Gümüş Cankurtaran’ eğitimine tabi tutuldu. 15 Haziran’da göreve başlayacak olan cankurtaranlar Sakarya’nın en güvenli turizm merkezlerinden bir tanesinde vatandaşların güzel günlerinin acıya dönüşmemesi için adeta gözlerin kırpmadan çalışacak. 64 CANKURTARAN 45 KULEDE HAZIR OLACAK Bu ekipten 41 cankurtaran Karasu’da, 18 cankurtaran Kocaali’de, 3 cankurtaran Kaynarca’da ve 2 cankurtaran ad Kocaali Kadınlar Plajı’nda görev alacak. Büyükşehir Belediyesi kuzey sahillerinde 4 jetski, 1 adet zodiac botla çalışacak. Tüm ilçeler dâhil edildiğinde toplamda 45 kulede ‘hayat’ nöbeti tutulacak. Büyükşehir ekipleri, 15 Haziran’da başlayacakları bu nöbeti 15 Eylül’e kadar sürdürecek. Tatilcilerin bilgilendirilmesi için yapılan açıklamada kurtarma görevinin sabah 10.00 ve aksam 19.00 saatleri arasında yapılacağı belirtilirken vatandaşlara ise “15 Haziran’a kadar denize girip hayatınızı riske atmayın” uyarısı yapıldı.

64 CANKURTARAN 45 KULEDE HAZIR OLACAK

Sakarya HABERİ