“Seferihisar Karayolları’nın anayol çalışması ile nefes aldı”

ALTYAPI 12.06.2022 - 16:54, Güncelleme: 12.06.2022 - 16:54 2954+ kez okundu.

“Seferihisar Karayolları’nın anayol çalışması ile nefes aldı”

Seferihisar’da devam eden bozuk yol sorunu, turizm sezonunun da gelmesiyle hem vatandaşa, hem esnafa hem de ziyaretçilere zorluk yaşatıyor. İlçe merkezindeki bozuk yollar gelen turistlerin merkeze girmek istememelerine neden oluyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından çalışmaları tamamlanan ana yol ise ilçenin şehirlerarası bağlantısını sağlayarak vatandaşın rahatça ilçeye ulaşmasını sağlıyor.   Yaz turizmi sezonunun açılması ile birlikte ziyaretçi yoğunluğu artan Seferihisar’ın merkezindeki ve mahalle aralarındaki bozuk yol sorunu Seferihisar sakinlerine ve ziyaretçilere zor anlar yaşatıyor. Öte yandan Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından çalışmaları tamamlanan anayol ilçenin şehirlerarası bağlantısını kurarak Seferihisar’a ulaşımı kolaylaştırıyor. Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar hakkında konuşan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Seferihisar herkesin bildiği gibi yaz nüfusu yüksek, yoğun ziyaretçi potansiyeli olan turistik bir ilçe. Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün, hem İzmir il merkezi ile hem de şehirlerarası bağlantımızı sağlayan anayol çalışmasıyla ilçemize ulaşım oldukça rahat. Seferihisar Karayolları’nın anayol çalışması ile nefes aldı. Fakat ilçe merkezinde ve mahalle arası yollarında durum hiç iyi değil. Daha önce Seferihisar’a geldiklerinde tüm ilçeyi keşfetmek isteyen ziyaretçiler, ilçe merkezindeki yolları görünce bundan vazgeçiyor. Bu esnafımıza da iş kaybettiriyor” ifadelerini kullandı.   Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan anayol çalışmasının Seferihisar yolunu çok daha güvenli hale getirdiğini vurgulayan Başkan Aydın, “Yol güvenliği çok önemli, Karayolları Bölge Müdürlüğümüz yaptığı anayol çalışmasında çok sağlıklı ve güvenli bir yol ortaya çıkardı. İlçemize gelirken sağlanan yol güvenliğine hemen ilçe girişimizde bulunan Sanayi Sitesi girişinde de dikkat edildi. Burada daha önce birçok üzücü kaza yaşandı. Bunun önüne geçmek için oraya bir kavşak ve iyi bir sinyalizasyon çalışması yapıldı” diye konuştu.