Selçuklu Belediyesi'nden karikatür yarışması

GÜNDEM 31.05.2021 - 16:20, Güncelleme: 31.05.2021 - 16:20 2289+ kez okundu.

Selçuklu Belediyesi'nden karikatür yarışması

Selçuklu Belediyesi İstiklal Marşı’nın kabulünün 100.yılına ithafen karikatür yarışması düzenliyor. Türk Bayrağına ve İstiklal Marşına olan sevginin anlatılacağı yarışma 20 Haziran’da sona erecek.

Şehrin fiziki ihtiyaçlarının yanında kültürel dinamiklerine de hitap eden Selçuklu Belediyesi İstiklal Marşı’nın kabulünün 100.yılı sebebiyle karikatür yarışması düzenliyor.  İstiklalden İstikbale 10 Kıta Tek Ruh mottosuyla  düzenlenen yarışmada katılımcıların Türk Bayrağı ve İstiklal Marşına olan sevgi, saygı ve bağlılıklarını farklı açılardan ifade etmelerine imkân sağlamak, Bayrağımıza ve İstiklal Marşına olan ilgiyi arttırması amaçlanıyor. Ecdadın Ay Yıldızlı Türk Bayrağımızın ilelebet dalgalaması adına istiklal ve hak yolunda verdiği mücadele konusuyla düzenlenen karikatür yarışması için son başvuru tarihi 20 Haziran. Yarışmaya Konya il sınırları içerisinde ikamet eden 12 yaş üstü herkes en fazla bir eserle katılabilecekler. Yarışmalarla ilgili tarih katılım koşulları ve tüm detaylar ise www.selcukludapekguzelseyler.com adresinde yer alıyor. Başkan Pekyatırmacı; “İstiklal şairine vefamızı yarışmalarla gösteriyoruz” İstiklal Marşının kabulünün 100. yılında 4 farklı yarışma düzenlediklerini belirten Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi olarak kültürel anlamda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu anlamda bu yılı İstiklal Marşının Kabülünün 100. yılı olması nedeniyle dört farklı yarışmayla İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’a olan vefamızı gösteriyoruz. Şiir, öykü, karikatür ve online kitap okuma yarışmaları düzenliyoruz. Karikatür yarışmamızda İstiklal Marşının yazılmasında yaşanan zorlukların anlatılmasını istedik. Yarışmacılarımızın en güzel karikatürlerle jürimizi zorlayacaklarına inanıyor, bütün yarışmacılara Allah bu millete inşallah bir kez daha İstiklal Marşı yazdırmaz temennilerimle başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Pekyatırmacı; “İstiklal şairine vefamızı yarışmalarla gösteriyoruz”