Suyu kayıpsız iletmek için çalışmalar tam gaz

ALTYAPI 30.01.2021 - 13:20, Güncelleme: 30.01.2021 - 13:20 2012+ kez okundu.

Suyu kayıpsız iletmek için çalışmalar tam gaz

Altyapı yatırımlarında hız kesmeyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), yer altında oluşan su kayıplarının önüne geçmede önemli derecede katkı sağlayacak olan ‘Antakya Merkez İçme Suyu İkmal İnşaatı’nda çalışmalarını sürdürüyor. Gayrisıhhi, eski teknoloji, ekonomik ömrünü tamamlamış, sürekli arızalanan, asbest, pik döküm ve PVC boruların bertaraf edecek çalışmanın tüm hızıyla sürdüğünü belirten Genel Müdürlük, proje kapsamında muhtelif çaplarda yapılacak 104 km’lik hat çalışmasının 24 km’sinin tamamlandığını ve 250 abone bağlantısının yapıldığını açıkladı. HATSU, çalışma kapsamında  500 ve 7500 m3’lük olmak üzere iki adet yeni içme suyu deposu, 12 bin 500 abone bağlantısı, vantuz odaları, vana odaları, tahliye odaları ile debimetre odalarının yapılacağını belirtti. Antakya ilçesine bağlı Kurtuluş Mahallesi’nde devam eden çalışmada 30 personel, 4 kepçe, 1 kamyon ve 1 ekskavatör görev yürütüyor.

Hatay HABERİ