Türkiye'nin en modern barınağı Kayseri'ye yapılacak

01.06.2022 - 11:04, Güncelleme: 01.06.2022 - 11:17 1369+ kez okundu.

Türkiye'nin en modern barınağı Kayseri'ye yapılacak

Kayseri Hayvan Hakları Koruma Başkanı Nilgün Üzel, Türkiye’nin en modern barınağının yapımına başlandığını dile getirdi.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Can dostlara yapılan düşmanlığın üzüntü ve kaygı verici olduğunu belirten Üzel,  ‘bütün canlılar bize emanet’ diyen bir peygamberin ümmeti olduklarını dile getirdi. Barınağın yapımına arsa yakınında tarlası veya büyükbaş ahırı olan insanların karşı çıktıklarını söyleyen Nilgün Üzel, “Oraların konut parseli alacağını ve rant elde edeceklerini hayal ediyorlar. Bunun içinde insanları provoke ediyorlar. Yapılacak olan kedi köpek evinin tüm çevresi, ya askeri yasaklı alan yada mera vb. yerler. Çevre insanının hayal ettiği gibi konut parseli alma imkanı yok” dedi. 12 MİLYON LİRALIK PROJE Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bu proje ile ilgili bakanlık ve hayırseverden toplamda 6 milyon liralık destek aldığını açıklayan Nilgün Üzel, “Toplamda 12 milyon liraya mal olacak proje Türkiye’nin en modern kedi ve köpek bakımevleri arasında yer alacak. Burada koku olmayacağı gibi çevredeki başıboş dolaşan köpeklerin toplanması sağlanacak” açıklamasında bulundu.

12 MİLYON LİRALIK PROJE