Usta şairler Yenişehir’de anıldı

GÜNDEM 04.06.2021 - 13:28, Güncelleme: 04.06.2021 - 13:28 2588+ kez okundu.

Usta şairler Yenişehir’de anıldı

Mersin Yenişehir Belediyesi, usta şairler Nazım Hükmet Ran ve Ahmet Arif’in ölüm yıl dönümleri nedeniyle anma etkinliği düzenledi. Etkinlikte Türk halk müziğinin usta ismi İsmail Hakkı Demircioğlu ile sanat camiasında ‘Kaptan’ olarak anılan Sabri Ejder Öziç ve konuk sanatçı Ali Diyaroğlu, usta şairlerin anasına türküler ve şiirler seslendirdiler.   Mersin Yenişehir Belediyesi, usta şairler Nazım Hikmet Ran ve Ahmet Arif’in ölüm yıl dönümleri dolayısıyla bir anma etkinliği düzenledi. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda  düzenlenen etkinlikte  usta şairler,  şiirler ve türkülerle anıldı. Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda  seyircinin katıldığı etkinlik Yenişehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarından ve Yenişehirtv üzerinden  canlı olarak yayınlandı. “Eser bırakan sanatçılar yaşamaya devam ediyor” Anma etkinliğine katılan sanatçılara teşekkür eden Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bugün Türk şiirinin iki büyük üstadı gerçekçi ve toplumcu şairleri Nazım Hikmet’i ve Ahmet Arif’i  şiirlerle, türkülerle halkımızla buluşturduk. Hasan Hüseyin Korkmazgil 1977’de yayınladığı  Haziran’da Ölmek Zor  şiir kitabını Orhan Kemal’e  ve Nazım Hikmet atfetmişti onlara Ahmet Arif’te  2 Haziran 1991’ de eklendi. Daha dün de Hasan Saltık’ı kaybettik. Kalan müziğin Hasan Saltık paylaşımı vardı orada diyor ki ‘Hasan Saltık yaşadı’. Evet üreten insanlar, eser bırakanlar, sanatçılar aslında ölmüyor yaşıyor, yaşamaya devam ediyorlar. Her zaman olduğu gibi onlar bugün de şiirleri ve eserleri ile yaşamaya devam edecekler. Şiirli konserimiz için davetimiz üzerine Mersin’e gelen çok kıymetli İsmail Hakkı Demircioğlu  ve  ‘Kaptan’ Sabri Ejder Öziç’e çok teşekkür ederim. Ve kıymetli hocamız Ali Diyaroğlu’na da teşekkür ediyorum. “ dedi. İsmail Hakkı Demircioğlu ve Sabri Ejder Öziç de, anma etkinliğini düzenlenmesinden dolayı Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e teşekkür etti.

“Eser bırakan sanatçılar yaşamaya devam ediyor”