Veteriner hekimler unutulmadı

GÜNDEM 26.04.2021 - 17:11, Güncelleme: 26.04.2021 - 17:11 3640+ kez okundu.

Veteriner hekimler unutulmadı

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün Bahçeköy ve Kısırkaya’da bulunan merkezlerini ziyaret etti. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Genç, pandemi döneminde canla başla çalışan personele teşekkür etti. Bu yıl “İnsan ve hayvan sağlığını iyileştirmek için çevreyi korumak” temasıyla kutlanan Dünya Veteriner Hekimler Günü’nde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de veteriner hekimleri unutmadı. Sokağa çıkma kısıtlamasına denk gelen günün ardından Bahçeköy’de bulunan klinik ve Safiye Kaya Sokak Hayvanları Geçici Bakımevinde incelemelerde bulunan Başkan Genç, sahiplendirme konusunda da vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.   Dostlarımızın yardımına koştular Klinik ve barınaklarda hayvan dostlarımızın muayene ve tedavilerine aralıksız devam eden veteriner hekimlerin emeklerinin unutulmaması gerektiğini vurgulayan Başkan Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü; “ İnsan, hayvan ve çevre sağlığı birbirinden ayrılamaz. Çünkü bunlardan birinin sağlığı bozulursa dünyanın sağlığı bozulur. Veteriner hekimlerimiz de bu zincirin çok önemli bir halkası. Özellikle pandemi döneminde bunu bir kez daha gördük. Bu dönemde kısıtlamalar nedeniyle sokakta tek başına kalan hayvanların yardımına veterinerlerimiz koştu. Onlara bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu canların hem sahiplenilmesi hem de yaşamlarını sürdürmesi konusunda bizim üzerimize düşen önemli görevler var. Sokak hayvanlarının bir koruma yasasına ve sıcak bir yuvaya ihtiyacı var. Onlar virüsün kaynağı değil, oyuncak da değil bizle gibi birer canlılar.”

Dostlarımızın yardımına koştular