Yaşar, kadına yönelik şiddete hayır dedi

GÜNDEM 24.11.2021 - 11:23, Güncelleme: 24.11.2021 - 11:23 1201+ kez okundu.

Yaşar, kadına yönelik şiddete hayır dedi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında emekçi kadınlarla bir araya geldi. Kadına yönelik şiddete farkındalık yaratmak amacıyla turuncu renk kravat takarak Neşet Ertaş Parkı’nda kadınlarla buluşan Yaşar, “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” sloganıyla gökyüzüne turuncu renk balon bıraktı. Kadına yönelik şiddet günden güne artıyor Kadına yönelik şiddet vakalarının artık önlenemez boyutlara ulaştığını belirten Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Kadınlar, çalışma ortamında, sosyal hayatta, sokakta, ailede her gün gerek psikolojik gerekse fiziksel şiddete maruz kalıyor. Her gün Türkiye’nin farklı noktalarında işlenen bir kadın cinayetinden haberdar oluyoruz. Bu cinayetlerin ve katliamların önüne geçebilmek için yasaların yeniden, caydırıcı bir şekle dönüştürülmesi ve toplum olarak aklımızı başımıza almamız gerekiyor. Kadının olmadığı bir toplumdan gelişme ve ilerleme beklemek imkansızdır” dedi. Kadının çalışma hayatında desteklenmesi gerekiyor Kadına yönelik şiddetin önüne geçebilmenin ilk yolu kadının çalışmasına ve ekonomik olarak güçlü olmasına katkı sağlamaktan geçiyor diyerek sözlerini sürdüren Yaşar, “Yenimahalle Belediyesi olarak vatandaşla direk iletişim halinde olan müdürlüklerimizin tümünü kadınlara emanet etmiş durumdayız. Aldığımız bu kararın hizmet kalitesinin artırılmasında büyük fayda sağladığını gözlemliyoruz. Kadınların çalışma hayatına katılması ve desteklenmesi, kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılmasına ve toplumun bilinç kazanmasına doğrudan etki sağlayacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kadına yönelik şiddet günden güne artıyor

Kadının çalışma hayatında desteklenmesi gerekiyor