Yenişehir’de çiftçilere HAGEL desteği

GÜNDEM 02.07.2021 - 09:04, Güncelleme: 02.07.2021 - 09:13 1277+ kez okundu.

Yenişehir’de çiftçilere HAGEL desteği

Yenişehir Belediyesi’nin hazırladığı projeler kapsamında Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği’nden (HAGEL) talep ettiği zirai makineler Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın’a teslim edildi.

BURSA (İGFA) - Kısa adı HAGEL olan Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği’nce kırsal kesimde tarım ve hayvancılığın desteklenmesi amacıyla temin edilen makinelerin teslim töreni Büyükşehir Belediyesi’nin Altınova ek hizmet binasında gerçekleştirildi. Yem bitkileri yetiştiriciliği geliştirme projesi kapsamında bir adet dijital toprak analiz cihazı, bölgesel bazlı ürün yetiştiriciliğini desteklemek adına bir adet arpacık soğan eleme makinası ile boylama aparatı ve süt üreticilerini destekleme projesi kapsamında bir adet 1,5 ton kapasiteli süt soğutma tankının teslim törenine aynı zamanda HAGEL Başkanı da olan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süleyman Çelik, Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Ceylan ile Yenişehir Çayırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Turan Girgin, Yenişehir Terziler Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mesut Akyıldız, Yenişehir Çayırlı Mahalle Muhtarı Mehmet Sarı ve Terziler Mahalle Muhtarı Rıza Arslan da katıldı. KAZANÇLARI BOL OLSUN Yenişehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü’nün hazırladığı projeler kapsamında HAGEL’den talep edilen makine ve ekipmanın çiftçiye kazandırılmasından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür eden Başkan Davut Aydın, “Çiftçimize bu cihazlar şimdiden hayırlı, ürünleri ve kazançları bol olsun” dedi. Sıkça vurguladığı gibi Yenişehirli üreticinin tarım ve hayvancılık faaliyetlerini milletimizin bekası ve milli ekonomimizin temeli kabul ettiğini dile getiren Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, yerel yönetimler ve devlet olarak her zaman çiftçinin yanında olmaya devam edeceklerini bildirdi. Başkan Aydın, dijital toprak analiz cihazının ilçe genelinde yem bitkileri yetiştiriciliği ve bitkisel üretim yapan tüm çiftçilerin, soğan eleme ve boylama makinesinin Terziler Köyü’ndeki üreticinin ve 1,5 ton kapasiteli süt soğutma tankının da Çayırlı Mahallesi’ndeki yetiştiricinin hizmetine sunulacağını ifade etti. FIRSATLAR ŞEHRİ BURSA HAGEL ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Bursa’da 13 belediyenin üye olduğu birliğin çiftçinin ve yetiştiricinin yanında yer almaya devam edeceğini söyledi.

KAZANÇLARI BOL OLSUN

FIRSATLAR ŞEHRİ BURSA