Yıldırım Belediyesi'nden kadınlara tam destek

GÜNDEM 08.09.2021 - 18:26, Güncelleme: 08.09.2021 - 18:26 1528+ kez okundu.

Yıldırım Belediyesi'nden kadınlara tam destek

Yıldırım Belediyesi, kadınların hem ekonomik hem de sosyal yaşamda daha güçlü konuma ulaşması için sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Yıldırım Belediyesi, Yıldırım Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR iş birliğinde, Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi'nde hafta içi her gün ‘Dokuma Konfeksiyon Makineci Eğitimi’ kursu veriliyor. Kursa katılan kadınlar hem meslek öğreniyor hem de iş sahibi oluyor. Kurslara katılan 18-40 yaş aralığındaki kadınlar ev tekstili, giyim, salon takımları vb. ürünler üreterek ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. YILDIRIMLI KADINLARIN BAŞARI HİKÂYESİ Yıldırım Belediyesi’nin verdiği ‘Dokuma Konfeksiyon Makineci Eğitimi’ kursuna 2 ay önce katılan 3 çocuk annesi Zöhre Çapa, kursta öğrenerek yaptığı el emeği ürünlerini sosyal medya hesabından satıyor. Başarı hikâyesini anlatan Çapa, “ Yıldırım Belediyesi’nin kadınlara sunmuş olduğu bu kursla birlikte, bir anda hayatım değişti. Kursta öğrendiğim bilgilerle kendimi geliştirerek, sosyal medya hesabından satış yapmaya karar verdim. Şimdilerde ise çocuk ve yetişkin kıyafetleri dikerek ev ekonomime katkı sağlıyorum. Başta Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz olmak üzere bu kursta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. “KADINLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ” Mesleki eğitim ve istihdam kurslarının önemine dikkat çeken Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım Belediyesi olarak insana hizmet eden projeleri hayata geçiriyoruz. İş odaklı mesleki eğitim kurslarımız ile Yıldırımlı kadınları meslek sahibi yapıyoruz. Mesleki eğitim kurslarımızı tamamlayan Yıldırımlı kadınların başarı hikâyelerine hepimiz şahidiz. Bizler bu süre zarfında onların yanında yer alarak hangi aşamaya geldiklerini yakından gözlemledik. Bundan sonra da kadınların yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

YILDIRIMLI KADINLARIN BAŞARI HİKÂYESİ

“KADINLARIN HER ZAMAN YANINDAYIZ”