Başkan Çolakbayrakdar’dan Cırgalan’a iki büyük yatırım

08.10.2021 - 16:23, Güncelleme: 08.10.2021 - 16:23 2721+ kez okundu.

Başkan Çolakbayrakdar’dan Cırgalan’a iki büyük yatırım

Kocasinan Belediyesi ve Hayırsever Hacı Veli Demir’in katkılarıyla yapılacak olan Cırgalan Mahallesi’nde Şerife-Hacı Veli Demir Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma ve Mehmet Zahid Kotku Camii’nin açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile gerçekleştirildi. Kayseri’de bütün ihtiyaçlara cevap veren kurumların başında belediyeler geldiğini ve bunun bir kültür haline dönüştüğüne dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yıllardır süre gelen bu kültürü en iyi şekilde yerine getirerek, yatırımları vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi. Başkan Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde, Cırgalan Mahallesi’nde düzenlenen programlara; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hülya Nergis Atçı ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, belediye meclis üyeleri,  bölge sakinleri ve davetliler katıldı. Programda konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’a göreve geldiğinden bu yana 8 aile sağlık merkezi kazandırdıklarına değinerek, “Aile Sağlık Merkezi’nin Kocasinan’ımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Kocasinan’ımız ve Kayseri’miz büyüyor. Her bir noktada vatandaşımıza hizmet edecek mekanlar ihtiyaç duyuluyor. Mahallemizde mevcut bir Aile Sağlık Merkezimiz var ama fiziki şartları hizmet verecek durumunu kaybetmiş ve iyileştirilmesi gereken bir duruma gelmiş. Bu noktada vatandaşlarımıza daha güzel hizmet vermek ve hayatlarını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz. Burada ihtiyaç duyulan ASM için Hayırsever Hacı Veli Demir abimiz üstlendi. En kısa süre içerisinde sağlık tesisini tamamlayacağız. Göreve geldiğimden bu yana bugün temelini attığımız sağlık tesisiyle birlikte toplam 8 aile sağlık merkezi oldu. Önümüzdeki hafta da ise Yenidoğan Mahallesi’nde bir sağlık merkezinin protokolü imzalanacak. 2021 yılında planladığımız toplam 12 tane sağlık tesisimiz var. Temelini attığımız ve hizmete sunacağımız tesis, sağlıkla hayırla inşallah iyi günlerde kullanılsın” ifadelerini kullandı. Kayseri’nin hayırseverlerle özdeşleştiğine dikkat çeken Bakan Özhaseki ise hayırseverlere teşekkür ederek, “Rabbim Hayırseverlerimizin keselerine binlerce bereket versin. Yüzlerce yıldır devam eden bu hayırsever geleneğimizi, Allah evlatlarımıza da yapmayı nasip etsin. Ticaret geleninden kazandığımız helal parayı harcıyoruz helal yerlere. Elhamdülillah kazandığımız yerler helal olduğu için gittiği yerlerde helal oluyor. Bu noktada hayırseverlerimizi tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından dualar edilerek, Aile Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı. Cuma namazının ardından ise Kocasinan Belediyesi ve hayırseverin katkılarıyla yapımı tamamlanan Mehmet Zahid Kotku Camii’nin açılışı gerçekleştirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşan İlahiyatçı Prof. Dr. Cavit Akşit ise caminin yapılmasından dolayı hayırsevere teşekkür ederek, “Elhamdülillah, Kayseri’de her yerde cami var. Kayseri’yi tebrik ediyorum. Camiye çok önem veriyoruz. Çünkü cami bizi birleştirendir” diye konuştu. Makarr-ı Ulema şehri Kayseri’nin hayırseverlik alanında ön planda olduğunu ve Türkiye’ye örnek olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar da “Açılışı yaptığımız caminin bölgemize ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Caminin bulunduğu alan yeni imarlaşan bir bölgedir. Özellikle konutların yapılmasıyla birlikte vatandaşa hizmet verecek; cami, okul, tesis, sağlık ocağı ve pazar yeri gibi donatıların olması noktasında yıllardan beri oluşa gelmiş kültür olarak Kayseri’mizde belediyeler ilk akla gelen kurumlardır. Bir bölge gelişiyorsa mahallenin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek kurum olarak vatandaşın karşısına belediyeler çıkar. Bizlerde yıllardan beri oluşmuş olan bu kültürü, iyi bir şekilde yerine getirerek, vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Hemşehrilerimize daha güzel hizmet verebilmek için çalışıyoruz ve projeler üretiyoruz. Nice nice hayır eseri yapmak hem Mustafa abiye hem de bütün hemşehrilerimize nasip etsin. Kocasinan Belediyesi olarak caminin yapılmasıyla birlikte çevre düzenlemesi ve 5 bin metrekare alan ile park yaptık. Burası vatandaşlarımıza hizmet verecek güzel bir hale gelecek” diye konuştu. Kayseri’yi hayırseverler şehri olarak niteleyen Bakan Özhaseki de “Kayseri’miz binlerce yıldır yaşayan kadim bir şehirdir.  Özellikle bin yıldır bu topraklarda Müslüman Türkler olarak bizler varız. Ticaret şehir olan Kayseri’miz ayrıca hayırseverler şehri olarak ön plandadır. Bu memlekette artık herkes; ‘Paran kadar değil, hayrın kadar konuş’ diyorlar. Bu toprakların mayasında bu hayırseverlik var. Rabbim sonuna kadar hayır işlemeyi nasip etsin. Bu vesileyle Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a ve hayırseverimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve Başkan Çolakbayrakdar, hayırsevere plaket vermesiyle program sona erdi.