Bergama'da işçilere gıda yardımı

GÜNDEM 29.04.2021 - 16:50, Güncelleme: 30.04.2021 - 10:05 4505+ kez okundu.

Bergama'da işçilere gıda yardımı

Bergama Belediyesi TİS sözleşmesi olmayan işçilerine gıda yardımı yaptı.

İZMİR (İGFA)- Bergama Belediyesi ile Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında yapılan görüşmeler neticesinde Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri tamamlanmamasına rağmen işçilere gıda yardımı yapıldı. Gıda yardımı dağıtımını Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar ve Hak-İş İzmir İl Başkanı Hizmet-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Gültekin Şimşek birlikte gerçekleştirdi. Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri henüz tamamlanmayan Bakırçay şirketi bünyesinde çalışan toplam 366 işçi de TİS kapsamında çalışan Belediyenin diğer şirketi Beta ve kadrolu işçiler gibi gıda yardımı aldı. Görevini yerine getiren ve üreten her işçinin yayında olduklarını söyleyen Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, TİS kapsamı dışında çalışan Bakırçay şirketimiz personellerine de iki yıldır gıda yardımı yapmayı kararlaştırdıklarını belirterek, "Şuan Bakırçay şirketimizin TİS görüşmelerini de devam ettiriyoruz. Belediye-Sendika olarak 3. oturumumuzu tamamladık. Bakırçay Şirketimiz çalışanları da diğer çalışanlarımız gibi TİS kapsamına alınacak" dedi. Uyar, alın teri döken, çalışan ve emek veren işçişlere teşekkür etti.
Bergama Belediyesi TİS sözleşmesi olmayan işçilerine gıda yardımı yaptı.