Bodrum Belediyesi can kurtarıyor

GÜNDEM 26.07.2021 - 14:57, Güncelleme: 26.07.2021 - 15:36 1143+ kez okundu.

Bodrum Belediyesi can kurtarıyor

Bodrum Belediyesi’ne bağlı tam donanımlı cankurtaranlar, “25 Temmuz Dünya Boğulma Önleme Günü” dolayısıyla halk plajlarında düzenlenen etkinliklerde, denizlerde boğulmaların kader değil önlenebilir bir kaza olduğunu anlatarak farkındalık yarattı.

Bodrum Belediyesi’ne bağlı Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) ile Uluslararası Cankurtarma Federasyonu (ILS) standartlarında yetiştirilen cankurtaranlar, “25 Temmuz Dünya Boğulma Önleme Günü” nedeni ile Belediye halk plajlarındabir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Belediye halk plajlarında denizlerde boğulmaların kader değil, önlenebilir bir kaza olduğuna dikkat çekerek farkındalık yaratan cankurtaranlar, bu kapsamda Kumbahçe Halk Plajı sahilinde bulunan vatandaşlara ilk yardım ve acil müdahale yöntemlerini anlattı. Cankurtaranlar, ayrıca denizde boğulma tehlikesi geçiren bir kişiye uygulamalı olarak nasıl müdahale edilmesi gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. “BOĞULMAYA BAĞLI 360 BİN DEĞİL 3 KİŞİ BİLE ÖLMEZ” “Suda boğulma kader değil, önlenebilir bir kazadır” diyen TSSF Uluslararası Cankurtarma Federasyonu (ILS) altın eğitmeni Bedri Sincar, yapılan etkinlikte; bu yıl 25 Temmuz’un Birleşmiş Milletler (BM) kararı ile Dünya Boğulmayı Önleme Günü olarak ilan edildiğine değinerek“Önlemini alırsan, bütün plajlarda cankurtaranlar bulundurulursa, ölümler yılda 360 bin kişi değil, 3 kişi bile olmaz. Burada şu anda Belediyeye bağlı cankurtaranlarımızla birlikte, bütün plajlarımızda boğulmayı önlemek için yapılması gerekenleri vatandaşlarımıza anlatacağız, bilgiler vereceğiz. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz”diye konuştu. Birleşmiş Milletler (BM), suda boğulmaların küresel çapta önlenebilmesi için bu yıl nisan ayında aldığı kararla 25 Temmuz'u Dünya Boğulmayı Önleme Günü ilan etti. Dünyanın tüm ülkelerinde denizlerde ve iç sularda yaşanan suda boğulma kazaları sonunda her yıl 360 bin kişi hayatını kaybediyor.

“BOĞULMAYA BAĞLI 360 BİN DEĞİL 3 KİŞİ BİLE ÖLMEZ”

Haberle İlişkili Video
Video Galeride Aç
Video albümüne giderek videoya yorum yazabilir yada videoyu sosyal medyada paylaşabilirsiniz.