Bursa Yıldırım'da 3 yılda yaklaşık 18 bin kişiye istihdam

GÜNDEM 16.06.2022 - 14:09, Güncelleme: 16.06.2022 - 14:24 1510+ kez okundu.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda yaklaşık 18 bin kişiye istihdam

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde belediye bünyesindeki İstihdam Merkezi, 3 yılda bin 71’i engelli olmak üzere 17 bin 600 kişinin işe yerleştirmesine öncülük etti.

BURSA (İGFA) - Yıldırım Belediyesi, istihdama katkı sağlamak için hayata geçirdiği ‘Yıldırım İstihdam Merkezi’, ‘Kadın Kooperatifleri, ‘Kadın Eğitim ve Girişimcilik Merkezleri’, ‘Yıldırım Sosyal İnovasyon ve Girişimcilik Merkezi’ gibi uygulamalar ile genç, kadın, engelli gibi farklı kesim ve yaş gruplarından insanların iş bulmasına yardımcı oluyor. Bu kapsamda Yıldırım Belediyesi, Yıldırım İstihdam Merkezi aracılığıyla 2022 yılının ilk 6 ayında 98’i engelli olmak üzere toplamda 4 bin 863 kişinin işe yerleştirilmesine öncülük etti. Genç istihdamını arttırmak için 18-30 yaş arası gençlere ücretsiz teknik eğitim kursları düzenlediklerini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mart 2021’den bu yana eğitimlerden 307 kişinin yararlandığını söyledi. Başkan Yılmaz, genç nüfusun istihdam edilmesi için istihdam açığı olan meslek gruplarında gençlerimizin becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirterek, bu kapsamda başta tekstil olmak üzere, otomotiv ve makine sektörüne nitelikli ara eleman yetiştirilerek kalıcı istihdamın sağlanması için çalıştıklarını, tesiste verilen eğitimlerden yararlanan kursiyerlerin 25’ini istihdama kazandırdıklarını söyledi. Türkiye’de ilk defa bir yerel yönetim tarafından uygulamaya geçirilen ‘Destekli İstihdam Modeli ile Engelli Bireylerin İşe ve İş Yerine Uyumu Hibe programı’ kapsamında, 68 bireye işe ve iş yerine uyum eğitimi verdiklerini dile getiren Başkan Yılmaz, “"İnşallah hep birlikte engelsiz bir Yıldırım inşa edeceğiz” dedi.