Bursa’da iki asırlık bina gençliğin hizmetinde

24.06.2021 - 13:07, Güncelleme: 24.06.2021 - 13:20 2901+ kez okundu.

Bursa’da iki asırlık bina gençliğin hizmetinde

Bursa’da 19’uncu yüzyılda Osmanlı mimarisinin tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanıldıktan sonra konut olarak değerlendirilen ve 1994 yılında Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağışlanan 200 yıllık bina, restorasyonun ardından Hüsnü Züber Evi Muradiye Gençlik Merkezi olarak hizmete açıldı.

BURSA (İGFA) -Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında 8500 yıllık Arkeoparktan 2300 yıllık Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden, Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneği yapılara kadar her alanda yapılan restorasyonlarla Bursa’yı adeta bir açık hava müzesine dönüştüren Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye’deki 200 yıllık tarihi binayı da ilk günkü ihtişamına kavuşturdu. Tarihi binayı ilk günkü ihtişamın kavuşturmak amacıyla Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. Bursa Valiliği’nin de destek verdiği restorasyon çalışmalarıyla 2 asırlık bina ilk günkü görkemli haliyle, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle Hüsnü Züber Evi Muradiye Gençlik Merkezi olarak açıldı.   Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, her köşesinde ayrı bir tarihi değer bulunan Bursa’nın adeta bir açık hava müzesi olduğunu vurguladı. Büyükşehir Belediyesi olarak, ulaşımdan altyapıya, çevreden kentsel dönüşüme kadar çok farklı projeler hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Aktaş, “Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımız ve gençlerimizi ilgilendiren, kentimizin tarihi yönünü ön plana çıkaran projeler bizi çok daha fazla heyecanlandırıyor. Bu güzel yapıyı da ilk günkü görkemli haline getirirken, sinema ve seminer salonları, ücretsiz internet hizmeti ve atölye çalışmalarının yapılacağı farklı ortamları ile çocuklarımızın ve gençlerimize hizmet verecek bir eser ortaya çıkardık. Bu şehirde yaşayanların daha huzurlu, mutlu ve müreffeh olması adına gençlerimizin doğru alanlara yönelmesi için gerekli altyapıyı hazırlıyoruz” dedi.