Ebeveynler dijital dünya ile çocukları arasındaki ilişkiyi öğrendi

12.10.2021 - 14:17, Güncelleme: 12.10.2021 - 14:17 1531+ kez okundu.

Ebeveynler dijital dünya ile çocukları arasındaki ilişkiyi öğrendi

Dijital Dünyada Etkili Ebeveynlik Semineri, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Çocuk Hakları Birimi ve Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi(SODİGEM) işbirliği ile Haller Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhan Odabaşı’nın anlatımıyla gerçekleştirilen seminerde velilere, sosyal medyanın çocuklar üzerindeki yararlı ve zararlı etkileri, dijital çelinme, çocukların interneti etkili ve doğru kullanımı gibi konu başlıkları anlatıldı. Ebeveynler ergenlik dönemindeki çocuklarının internet kullanımı, okul öncesi yaş grubundaki çocuklarının internet kullanımındaki süreler hakkında sorularını da sorma fırsatı yakaladılar. Prof. Dr. Ferhan Odabaşı, seminere katılan tüm anne-babalara teşekkür etti.