Trias

Denizli Çal’da bağbozumu kültürle buluşuyor

04.09.2025 - 12:56, Güncelleme: 04.09.2025 - 12:56 932 kez okundu.
 

Denizli Çal’da bağbozumu kültürle buluşuyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çal Belediyesi ve Çal Bağ Yolu temsilcilerinin iş birliğiyle düzenlenecek 28. Çal Bağbozumu 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali başlıyor.DENİZLİ (İGFA) - Bağcılığın, kültürün ve sanatın buluşma noktası Çal ilçesinde, festival boyunca ziyaretçiler bağlardan sofraya uzanan keyifli bir yolculuğa çıkacak. Türkiye’nin şaraplık üzüm cenneti olarak gösterilen ve şaraplık üzümün yüzde 35’ini karşılayan Denizli’nin Çal ilçesi, çeyrek asrı aşkın süredir gerçekleştirdiği festivale uluslararası çapta ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 5-7 Eylül 2025 tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında, binlerce yıllık bağcılık geleneği ve Çal Karası üzümün çok yönlü mirası katılımcılara tanıtılacak. Medya ve sanat dünyasından yerli ve yabancı konukların ağırlanacağı festivalde, üzüm hasadı ve şarap üretim süreçleri yerinde gözlemlenerek, bölgenin yerel lezzetleri tadılacak. UNUTULMAZ DENEYİMLER YAŞANACAK Program kapsamında, Kuzubağ’da yıldızların altında konserler, Küp işletmesinde sanat ve zanaat atölyeleri, Tarihi Selcen Şaraphanesi’nde cam atölyesi ve fotoğraf sergisi gibi etkinlikler yer alacak. Festivalin son gününde ise Pamukkale Hierapolis, Laodikya Antik Kenti ve Kaklık Mağarası ziyaretleriyle kültürel ve tarihi keşifler yapılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çal Belediyesi ve Çal Bağ Yolu temsilcilerinin iş birliğiyle düzenlenecek 28. Çal Bağbozumu 1. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali başlıyor.

DENİZLİ (İGFA) - Bağcılığın, kültürün ve sanatın buluşma noktası Çal ilçesinde, festival boyunca ziyaretçiler bağlardan sofraya uzanan keyifli bir yolculuğa çıkacak.

Türkiye’nin şaraplık üzüm cenneti olarak gösterilen ve şaraplık üzümün yüzde 35’ini karşılayan Denizli’nin Çal ilçesi, çeyrek asrı aşkın süredir gerçekleştirdiği festivale uluslararası çapta ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 5-7 Eylül 2025 tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında, binlerce yıllık bağcılık geleneği ve Çal Karası üzümün çok yönlü mirası katılımcılara tanıtılacak. Medya ve sanat dünyasından yerli ve yabancı konukların ağırlanacağı festivalde, üzüm hasadı ve şarap üretim süreçleri yerinde gözlemlenerek, bölgenin yerel lezzetleri tadılacak.



UNUTULMAZ DENEYİMLER YAŞANACAK

Program kapsamında, Kuzubağ’da yıldızların altında konserler, Küp işletmesinde sanat ve zanaat atölyeleri, Tarihi Selcen Şaraphanesi’nde cam atölyesi ve fotoğraf sergisi gibi etkinlikler yer alacak. Festivalin son gününde ise Pamukkale Hierapolis, Laodikya Antik Kenti ve Kaklık Mağarası ziyaretleriyle kültürel ve tarihi keşifler yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.