Başkan Kurt: Önce sağlık önce insan

16.06.2020 - 12:03, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2988+ kez okundu.

Başkan Kurt: Önce sağlık önce insan

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, normalleşme sürecinin ardından artan koronavirüs vakaları ile ilgili açıklama yaptı. Vatandaşlara maske takmaları ve sosyal mesafelerini korumaları yönünde uyarılarda bulunan Başkan Kurt, siyasal iktidarı önce para dediğini söyledi. Normalleşme sürecinde önce AVM’lerin açıldığına dikkat çeken Başkan Kurt, “Oysa Türk Halkının temel gereksinimlerini sağlayan işler için öncelik sağlanmalıydı. Önce sağlık, önce hastane olmalıydı.” dedi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt normalleşe sürecinin ardından koronavirüs vaka sayılarının artmasıyla ilgili soruları cevaplayarak, önemli açıklamalarda bulundu. Vaka sayıların tekrar 1500’lerin üzerine çıktığına dikkat çeken Başkan Kurt, bu artışın hayra alamet olmadığını vurguladı. “Önce sağlık, önce insan” diyen Başkan Kurt, siyasi iktidarı ise “Siz önce insan demezseniz, önce ekonomi, önce siyaset önce para mantığı ile bakarsanız, öyle olur maalesef. Türkiye’de, Türkiye’yi yöneten anlayış, önce AVM’leri açtı. Ve o baskıya direnemedi” sözleri ile eleştirdi. Odunpazarı Belediyesi olarak koronavirüs ile mücadelelerinin büyük bir güçle ve gayretle devam ettiğini belirten Başkan Kurt, sokağa çıkma kısıtlamalarının ve alınan önlemlerin gevşetilmesi ile beraber koronavirüs vakalarında ciddi anlamda artış yaşandığına dikkat çekti. Bu artışın hayra alamet olmadığının altını çizen Başkan Kurt, “Bu nedenle bütün hemşerilerimizin maskesiz çıkmamaya, zorunlu olmadıkça çıkmamaya gayret etmesi gerekiyor. Kendimizi, kendimiz koruyacağız. Maske takarak ve mesafeyi mutlaka koruyarak, virüsün yayılmasına engel olacağız. Rakamlar, 1000’in altına düşmüştü. Ama şimdi görüyoruz ki, 1500’lerin üzerine çıktı. Bu 1500’ler demek, 50 oranında bir artış demek. Burada herkesin, üstüne düşen görevleri yerine getirmesi gerekiyor.