İzmir kırsalında “başka bir tarım” modeli gelişiyor

22.06.2020 - 11:04, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3206+ kez okundu.
 

İzmir kırsalında “başka bir tarım” modeli gelişiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği 3 koyun ve 1 koçla yola çıktı, kısa sürede 40 küçükbaş hayvandan oluşan bir sürünün sahibi oldu. Güzelbahçe’de yaşayan kadın üretici Emine Ergin, belediyenin desteğiyle başladığı üreticilik macerasını, artık kendi ayakları üzerinde durabilecek bir noktaya taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma ve küçük ölçekli üreticiye destek olmak amacıyla başlattığı, Başkan Tunç Soyer’in de “Başka Bir Tarım Mümkün” sloganıyla sürdürdüğü model, yarattığı başarı öyküleriyle adım adım hedefe yaklaşıyor. Büyükşehir’in küçükbaş hayvan desteğinden faydalanarak üreticiliğe başlayan Güzelbahçe Payamlı mahallesinden Emine Ergin de bu hikayenin kahramanlarından biri. 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği 3 sakız koyunu ve 1 koçla besiciliğe başladı. Adeta çocukları gibi besleyip büyüttüğü koyunların sayısı hızla arttı. Çiftliğindeki hayvan varlığını 3 yıl içerisinde 10 katına çıkaran Ergin, şu anda 40 küçükbaştan oluşan sürüden elde ettiği gelirle kendi ayaklarının üzerinde dur uyor. Evimin ve çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum 30 yaşındaki Emine Ergin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üretimi destekleme konusunda çok büyük teşvikleri olduğunu belirterek “Belediyemizin sağladığı üretim desteğine başvurdum ve başvurumun sonucunda belediyenin dağıtımını yaptığı 3 sakız koyunu ve 1 koçla hayvancılığa başladım. 3 yıl içerisinde sevgi ve emek vererek hayvan sayımı arttırdım, sürüyü büyüttüm. Evimin ve çocuklarımın et ve süt ihtiyacını tümüyle kendi hayvanlarımdan üretiyorum. Ayrıca kurbanlık koyun satarak geçimimi sağlıyorum.” diye konuştu. “Kadınlar neler başarabileceklerinin farkında olmalı” 3 çocuk annesi Ergin, kırsal kesimde yaşayan tüm kadınların bu desteklerden faydalanarak hem üretime hem de aile bütçesine katkı sağlayabileceklerini söylüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kesimde yaşayan tüm kadınlara üretici olmaları konusunda destek verdiğini ve kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için teşvik ettiğini belirten Ergin, “Köyde yaşayan tüm kadınlarımıza tavsiyem neler başarabileceklerinin farkında olup kendi ayaklarının üzerinde durmak için harekete geçmeleri” diye konuştu. 2 bin 772 üreticiye küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı Küçük ölçekli üreticiye ve kırsala yönelik projeleriyle tüm Türkiye’ye örnek bir kalkınma modeline öncülük eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçi ve köylüsüne sağladığı desteklerle üreticisinin yüzünü güldürmeye, kent kırsalında hayvancılık faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla’da 295’i kadın olmak üzere toplam 2 bin 772 üreticiye 10 bin 786 küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Yeni doğumlarla birlikte toplam küçükbaş hayvan sayısı 22 bin 500’ü buldu. Toplamda 321 köy ve mahallede hayvan dağıtım yapılan proje kapsamında Bayındır, Kiraz, Seferihisar ve Tire ilç elerindeki küçükbaş hayvancılık eğitimlerini tamamlayan üreticilere de önümüzdeki aylarda hayvan dağıtımı yapılmaya başlanacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği 3 koyun ve 1 koçla yola çıktı, kısa sürede 40 küçükbaş hayvandan oluşan bir sürünün sahibi oldu. Güzelbahçe’de yaşayan kadın üretici Emine Ergin, belediyenin desteğiyle başladığı üreticilik macerasını, artık kendi ayakları üzerinde durabilecek bir noktaya taşıdı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kalkınma ve küçük ölçekli üreticiye destek olmak amacıyla başlattığı, Başkan Tunç Soyer’in de “Başka Bir Tarım Mümkün” sloganıyla sürdürdüğü model, yarattığı başarı öyküleriyle adım adım hedefe yaklaşıyor. Büyükşehir’in küçükbaş hayvan desteğinden faydalanarak üreticiliğe başlayan Güzelbahçe Payamlı mahallesinden Emine Ergin de bu hikayenin kahramanlarından biri. 2017 yılında Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği 3 sakız koyunu ve 1 koçla besiciliğe başladı. Adeta çocukları gibi besleyip büyüttüğü koyunların sayısı hızla arttı. Çiftliğindeki hayvan varlığını 3 yıl içerisinde 10 katına çıkaran Ergin, şu anda 40 küçükbaştan oluşan sürüden elde ettiği gelirle kendi ayaklarının üzerinde dur uyor.

Evimin ve çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılıyorum

30 yaşındaki Emine Ergin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin üretimi destekleme konusunda çok büyük teşvikleri olduğunu belirterek “Belediyemizin sağladığı üretim desteğine başvurdum ve başvurumun sonucunda belediyenin dağıtımını yaptığı 3 sakız koyunu ve 1 koçla hayvancılığa başladım. 3 yıl içerisinde sevgi ve emek vererek hayvan sayımı arttırdım, sürüyü büyüttüm. Evimin ve çocuklarımın et ve süt ihtiyacını tümüyle kendi hayvanlarımdan üretiyorum. Ayrıca kurbanlık koyun satarak geçimimi sağlıyorum.” diye konuştu.

“Kadınlar neler başarabileceklerinin farkında olmalı”

3 çocuk annesi Ergin, kırsal kesimde yaşayan tüm kadınların bu desteklerden faydalanarak hem üretime hem de aile bütçesine katkı sağlayabileceklerini söylüyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal kesimde yaşayan tüm kadınlara üretici olmaları konusunda destek verdiğini ve kadınların kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için teşvik ettiğini belirten Ergin, “Köyde yaşayan tüm kadınlarımıza tavsiyem neler başarabileceklerinin farkında olup kendi ayaklarının üzerinde durmak için harekete geçmeleri” diye konuştu.

2 bin 772 üreticiye küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı

Küçük ölçekli üreticiye ve kırsala yönelik projeleriyle tüm Türkiye’ye örnek bir kalkınma modeline öncülük eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçi ve köylüsüne sağladığı desteklerle üreticisinin yüzünü güldürmeye, kent kırsalında hayvancılık faaliyetlerini desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda bugüne kadar Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Dikili, Güzelbahçe, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Ödemiş, Seferihisar, Selçuk, Tire, Torbalı ve Urla’da 295’i kadın olmak üzere toplam 2 bin 772 üreticiye 10 bin 786 küçükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Yeni doğumlarla birlikte toplam küçükbaş hayvan sayısı 22 bin 500’ü buldu. Toplamda 321 köy ve mahallede hayvan dağıtım yapılan proje kapsamında Bayındır, Kiraz, Seferihisar ve Tire ilç elerindeki küçükbaş hayvancılık eğitimlerini tamamlayan üreticilere de önümüzdeki aylarda hayvan dağıtımı yapılmaya başlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.