Osmangazi Belediyesi

Başkan Pekyatırmacı Basın Bayramı'nı kutladı

23.07.2020 - 13:09, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2531+ kez okundu.

Başkan Pekyatırmacı Basın Bayramı'nı kutladı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Başkan Pekyatırmacı mesajında , basının halkın güçlü sesi olduğunu söyledi.

Selçuklu Belediye Ahmet Pekyatırmacı, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Başkan Pekyatırmacı mesajında, “Medya sektörü zorlu ve ulvi bir görevi yerine getiriyor. Gazete, Televizyon, radyo ve günümüzün teknolojisi internet medyası 24 saati görev başında kalmayı gerektiren meslektir. Basın çalışanları halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirme gibi önemli bir görevin yanında vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi önemli görev ve sorumlulukları üstleniyorlar. Günümüzde her insanın doğru bilgiye ulaşma, gerçekleri öğrenebilme ve kendi düşüncelerini açıkça ortaya koyma özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın mensupları, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma görevini yerine getirme yükümlülüğünü üzerinde taşımaktadır.” dedi. Başkan Pekyatırmacı mesajını "Öncelikle Konya’mızda yaptıkları haberlerle birlik ve beraberliğimize sahip çıkarak, duyarlı, özverili ve sorumlu habercilik anlayışıyla basın sektörüne emek veren tüm basın çalışanları ile ülkemizde ve dünyada bu meşakkatli görevi hakkaniyetle yapan basın sektörü çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyor, çalışma hayatlarında başarılar diliyorum" diyerek tamamladı.