Osmangazi Belediyesi

Teknoloji ihraç eden bir şehir olacak

12.08.2020 - 09:44, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 3026+ kez okundu.

Teknoloji ihraç eden bir şehir olacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YGA ve İBB ortak projesi olan Tech İstanbul, ‘Demo Day’ etkinliğine katıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu etkinlikte şu sözlere yer verdi:" İstanbul'un teknoloji ihraç eden bir şehir olmasını istiyorum."

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YGA ve İBB ortak projesi olan Tech İstanbul, ‘Demo Day’ etkinliğine katıldı. 159 girişim arasından seçilen 6 projenin açıkladığı etkinlikte konuşan İmamoğlu, “Bu yapılan yarışma ve sürecin aynı zamanda şehrin ihtiyaçlarına dokunuyor olması da kıymetliydi. Çevre, ulaşım ve enerji gibi şehrin ihtiyaçlarını karşılayan konular üzerinden yürümesi de çok kıymetliydi. Türkiye ve İstanbul’un teknolojiyi ithal eden değil, tam aksine fazlasıyla ihraç eden ülkeye ve şehre dönüşmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Young Guru Academy (YGA) ve İBB ortak projesi olan Tech İstanbul platformu kapsamında; 159 girişim içerisinden seçilen 6 girişimin daha yeşil ve daha adil bir İstanbul için yaratıcı teknolojilerini açıkladığı etkinliğe katıldı. Youtube üzerinden canlı olarak yayınlanan etkinlikte ayrıca, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar,  İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Erol Özgüner ve YGA Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Yaman’da birer konuşma yaptı.