Fethiye’de 'Foto Kapan' dönemi başladı

02.09.2020 - 11:11, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 2850+ kez okundu.

Fethiye’de 'Foto Kapan' dönemi başladı

Fethiye Belediyesi tarafından foto kapanlı çöp takip sistemine geçiliyor. Çöp konteynırları boşken, konteynır etrafına çöp bırakan, mesire alanlarında çevre kirliliği oluşturanlar için foto kapan devreye girecek. Çevreyi kirletenler bu sistem ile tespit edilerek, cezalandırılacak.

Fethiye’de geçmiş yıllara göre başarılı bir çizgi yakalayan Fethiye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, bu sefer de foto kapan dönemi başlattı. Boş çöp kovasının dibine çöp bırakılması, yerlere atılan çöpler, mesire alanlarının kirli bırakılmasının ardından bu konuda çalışmaları başlatan belediye ekipleri, foto kapanların kurulumlarını tamamladı. Gece gündüz çalışmalarını sürdüren Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün Müdürü Mahmut Bayraktar, “Bizler temizliği en üst seviyede yapmaya gayret ediyoruz. Ancak boş çöp kovasının yanına çöp bırakmak nedir? 5 metre ötesinde çöp kovası dururken, yaptıkları keyiflerin çöpünü bulundukları alana öyle bırakmak nedir. Ben hep anılarınızla birlikte çöplerinizi de götürün diyorum. Vatandaş çöpünü çöpün etrafına değil, içine atmalı. Yere çöp atmamalı” dedi. Fethiye genelinde birçok noktaya foto kapan konularak düzensiz çöp bırakanlar piknik alanlarına çöpleri gelişigüzel bırakanlar ile çöp kutuları boş olması rağmen çöplerini atmayanlar tespit edilerek, cezalandırılacaklar.