İstanbul'da Büfe Meydan Savaşı Sona Erdi

29.09.2020 - 18:01, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:09 1891+ kez okundu.

İstanbul'da Büfe Meydan Savaşı Sona Erdi

İstanbul'da bir süredir devam eden ve Büyükşehir Belediyesi'nin Büfecilerden astronomik kira ücretleri istemesi ile başlayan meydan savaşında barış anlaşması imzalandı.

Yaygın medyada yoğun gündem bulan meydan savaşları yetkililerin gizli oturumla bir araya gelerek anlaşma sağlanması ile sona erdi. Seffafbelediyecilik.com’un özel haber kaynaklarından elde ettiği bilgiye göre; İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası Başkanı Ferihan Karasu liderliğinde bir ekip ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir araya gelerek konuyu tüm yönleri ile masaya yatırdı. Ne Olmuştu? İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 21 Eylül’e kadar yeni zamlı sözleşmeye imza atmayan bayiler için 1 Ekim’e kadar süre verilip 01 Ekim itibariyle ihaleye çıkılacağı belirtilmişti. Ne Olacak? Bu tarih 01 Ocak 2021 tarihine kadar uzatıldı. 2020 senesi için 2019 yılına ait sözleşme şartları aynen kalacak. Sadece enflasyon oranı kadar artış yapılarak 2020 yılına ait sözleşmeler en kısa sürede bayilere ulaştırılacak. 2021 yılına ait kiralama ve sözleşme şartları ise Aralık 2020 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve İstanbul Tekel ve Gazete Bayileri Odası yönetimiyle bir araya gelerek yeni şartlar belirlenecek. Ayrıca, büfelerin yenilenmesi şartlarıyla ilgili itirazları da İstanbul Büyükşehir Belediyesi haklı buldu.

Ne Olmuştu?

Ne Olacak?