Şanlıurfa Büyükşehir ilk defa kendi çiçeğini üretiyor

03.11.2020 - 08:58, Güncelleme: 02.12.2020 - 18:10 2509+ kez okundu.

Şanlıurfa Büyükşehir ilk defa kendi çiçeğini üretiyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, asfalt, beton ve kilitli parke taşının yanı sıra artık ilk kez çiçeğini de kendisi üretiyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, asfalt, beton ve kilitli parke taşının yanı sıra artık ilk kez  çiçeğini de kendisi üretiyor.  Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı bünyesinde Akçakale ilçesinde hizmet veren Büyükşehir Akçakale Fidanlığında bu yıl ilk kez gerçekleştirilen üretimde yetiştirilmesi kararlaştırılan "Hercai Menekşe" çiçek çeşidinden ilk aşamada 400 bin adet üretim hedefleniyor. 20 gündür başlayan üretim çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Büyükşehir fidanlığında üretim heyacanı başladı Mevsimlik çiçek çeşidi olarak belirlenen "Hercai Menekşe" üretimini kendi fidanlığında toprakla buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, zamanı gelince yetiştireceği menekşeleri Şanlıurfa'nın her köşesinde ekmeye hazırlanıyor. Belediye bütçesine katkı sağlanıyor Akçakale Fidanlığı Üretim Tesisi’nde ilk kez bu yıl yetiştirilecek olan 400 bin çiçek ile  Büyükşehir hem tasarruf ediyor hem belediye bütçesine katkı sağlanıyor.

Büyükşehir fidanlığında üretim heyacanı başladı

Belediye bütçesine katkı sağlanıyor