Osmangazi Belediyesi

Kandıra Belediyesi 7/24 karla mücadele içinde

17.02.2021 - 13:56, Güncelleme: 17.02.2021 - 13:56 3222+ kez okundu.

Kandıra Belediyesi 7/24 karla mücadele içinde

Karla mücadele çalışması kapsamında alarma geçen Kandıra Belediyesi ekipleri 7/24 kar küreme, tuzlama, yol açma çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türkiye ve Kocaeli’yi etkisi altına alan kar yağışı Kandıra merkez başta olmak üzere bir çok mahallede yolların kapanmasına neden oldu. İlçe Genelinde 7/24 işinin başında olan Kandıra Belediyesi ekipleri tüm yolların açık almasını sağladı. Son yılların en etkili kar yağışında, sabahlara kadar yapılan çalışma ile açılan yollar aniden basan kar sonucu yeniden kapandı. Açılıp kapanan yollar tekrar tekrar açılarak tuzlama çalışması yapıldı. İzmit Kandıra yolunun dahi zaman zaman kapandığı görüldü. Koordineli çalışma Kandıra Belediyesi tarafından 933 km’lik alanda 325 yerleşkede 70 personel, 6 kepçe, 1 grayder, 4 tuzlama traktörü, 2 loder, 5 kamyon  sürdürülen kar küreme ve tuzlama çalışmalarına, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Koordinasyonla yapılan çalışmalar sonucu tekrar tekrar kapanan yolların açık kalması sağlandı. Yapılan planlı çalışmalar olumsuz bir durumun olmasını engelledi. Açtık kapandı tekrar tekrar açtık Belediye personeli ve iş makinelerinin aralıksız kontak kapamadan çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, ‘’ Ekiplerimiz koordineli olarak nöbetleşe karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kar lastiği takılı araçla kolay kolay kimse yolda kalmaz. Sabaha kadar çalışıyorsunuz tüm artelleri açıyorsunuz bir bakıyorsunuz sabah yediden dokuza kadar yoğun yağan kar yolları yeniden kapamış. Şükür çok önemli bir sorun yaşamadan tuzlama, tekrar kar küreme çalışması, tempolu bir çalışma ile ana arterlerimizi açtık.  Kar yağışı boyunca ekiplerimiz görevlerinin başında, biz işimizin başında olacağız’’ dedi.

Koordineli çalışma

Açtık kapandı tekrar tekrar açtık