Osmangazi Belediyesi

11 Başkan: 'İstanbul Sözleşmesi'nin feshi insan haklarına ağır darbedir'

22.03.2021 - 10:33, Güncelleme: 22.03.2021 - 10:33 3322+ kez okundu.

11 Başkan: 'İstanbul Sözleşmesi'nin feshi insan haklarına ağır darbedir'

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı, dördüncü kez yüz yüze bir araya geldikleri buluşmada, pandemi, turizm ve deprem konularını uzmanlarla birlikte ele aldı. Toplantıda feshedilen İstanbul Sözleşmesi de gündem oldu. Konuyu değerlendiren 11 başkan, yaptıkları açıklamada “Dün çok karanlık bir güne uyandık. Kadına şiddet olaylarının bu denli arttığı bir ortamda akıl almaz bir kararla karşılaştık. Şiddetin önlenmesi, mağdurların korunması ve şiddet uygulayanların adalete teslim edilmesi, İstanbul Sözleşmesinin temel hedefiydi. Kaldırılma kararı insan haklarına indirilen ağır bir darbedir. Bu hatadan hızla dönülmesini talep ediyoruz” dedi. Türkiye nüfusunun yarısını barındıran 11 büyükşehirin belediye başkanları, bugün, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Dördüncü kez yüz yüze toplanan başkanlar; pandemi, turizm ve deprem konularını ele aldı. Kadına karşı şiddetin önlenmesini amaçlayan İstanbul Sözleşmesi’nin feshini, insan haklarına vurulmuş ağır bir darbe olarak değerlendirdi. Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanları; Ekrem İmamoğlu (İstanbul), Mansur Yavaş (Ankara), Tunç Soyer (İzmir), Zeydan Karalar (Adana), Yılmaz Büyükerşen (Eskişehir), Özlem Çerçioğlu (Aydın), Osman Gürün (Muğla), Vahap Seçer (Mersin), Kadir Albayrak (Tekirdağ) ve Lütfü Savaş (Hatay), Böcek’e geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, kendisine her konuda desteklerinin tam olduğunu vurguladı.