Çankırı Hıdrellez’i çiçekler ile karşıladı

05.05.2021 - 15:13, Güncelleme: 05.05.2021 - 15:13 3477+ kez okundu.

Çankırı Hıdrellez’i çiçekler ile karşıladı

Çankırı Belediyesi, Hıdrellez’in gelişini çiçekler ile karşıladı. Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehir içi aydınlatma direklerini saksılar ile donattı. Mor renkli petunyalar ile süslenen aydınlatma direkleri, bayram havasına büründü. Çankırı’da aydınlatma direkleri çiçek açtı. Şehri merkezindeki cadde ve sokaklarda bulunan dekoratif aydınlatma direklerine çiçekli saksılar monte edilmeye başlandı. Atatürk Bulvarı’ndan başlayan çalışmaların Elif Caddesi ile Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nde devam edeceği bildirildi. Direklerin dört bir tarafına asılan saksıların tasarımı ve imalatı ise Belediye Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü atölyelerinde yapıldı.  Türk Dünyasının ilk yaz bayramlarından birisi olan Hıdrellez’i mor renkli petunyalar ile karşıladıklarını belirten Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, “Kendi atölyelerimizde ürettiğimiz saksılarımızı aydınlatma direklerimize monte ederek inşallah Ramazan Bayramı sonrası yasaklarımızın kademeli olarak kalkması ile birlikte güzergâhları kullanan vatandaşlarımıza da güzel bir görüntü sunmayı istedik. Bu vesile ile baharın ve güzel günlerin müjdecisi olan Hıdırellez’in sağlık, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum. Çevre düzenlemeleri, peyzaj ve yeşil alan çalışmalarımız ile Çankırı'ya estetik bir kimlik kazandırmaya devam edeceğiz.” dedi.