Osmangazi Belediyesi

Toroslar Spor Kompleksi için temel atıldı

21.03.2024 - 11:24, Güncelleme: 21.03.2024 - 11:24 419+ kez okundu.

Toroslar Spor Kompleksi için temel atıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Toroslar Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisleri Temel Atma’ ile ‘Tarımsal Destek Töreni’ne katılım sağladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Toroslar Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisleri Temel Atma’ ile ‘Tarımsal Destek Töreni’ne katılım sağladı. Başkan Seçer törenin ardından, Büyükşehir tarafından verilen iftar yemeği programında Toroslar halkı ile iftar yaptı.   Başkan Seçer: “Biz herkesi seviyoruz ve kucaklıyoruz” Konuşmasına başlarken hizmetlerini oy toplamak için yapmadıklarını vurgulayan Başkan Seçer, “Bizim derdimiz milletimiz, bizim derdimiz Mersin, Mersin’e hizmet etmek. Laf üretmiyoruz, üretmeyeceğiz. Çalıştık ve çalışmaya devam edeceğiz. Mersin’imiz güzel, Mersin’imizin her köşesi cennet. Mersin’imizde yaşayan dili, dini, mezhabi, meşrebi ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız saygındır, tüm vatandaşlarımız onurludur. Biz herkesi seviyoruz ve kucaklıyoruz” diye konuştu.   “Memleketimizin her noktası bizim için eşit mesafede” Mersin’in bütün ilçelerine aynı anlayışla eşit bir hizmet götürdüklerini söyleyen Seçer, “2024 yılının tarımsal desteklerini dağıtıyoruz. Anamur’da, Aydıncık’ta, Bozyazı’da Gülnar’da, Silifke’de ve Tarsus’ta yaptık. Mut’ta da, Erdemli’de de önümüzdeki günlerde yapacağız. Memleketimizin her noktası bizim için eşit mesafede. Ayrımcılık, bölgecilik, particilik yok. Senin adamın, benim adamım düşüncesi yok. Bu ülkede herkes hak ettiğini alacak” ifadelerini kullandı.   Çocuklar ve gençler için her şeyi düşünülmüş bir tesis Çocuklara çok değer verdiklerini belirten Seçer, çocukların geleceğin umudu olduğunu söyleyerek temeli atılacak olan ‘Toroslar Spor Kompleksi ve Sosyal Tesisleri’ hakkında bilgi verdi. Seçer, “Çalışan aileler işe giderken çocuklarını kreşimize emanet edecek, 6 dersliği olacak. Eğitim odası, çocuk oyun grubu, açık oynama alanları, yemekhaneler ve diğer birimleri de beraberinde olacak. Kapalı ve açık havuz kısmı olacak. 350 metrekare yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yer alacak. Bu havuzlara hizmet edecek kadın, erkek, engelli duşu ve eğitmen odası, ilk yardım odası gibi de ünitede birimler yer alacak. Çocuklarını oraya getiren ebeveynlerin zaman geçirmesini sağlamak için kafe hizmetimiz de olacak. Açık fitness alanları, yürüyüş yolları, çocuklarımız için Survivor alanları olacak. Tesisi bitirir bitirmez oraya sizi bekliyoruz. Bugün temelini atıyoruz. En kısa süre içerisinde de hizmete alacağız. Yenişehir, Mezitli’de neyse Toroslar’da da o olacak” dedi. Seçer, merkezin 270 iş gününde tamamlanarak, Aralık ayı içerisinde halkın hizmetine açılacağını kaydetti.   “Büyükşehir yaparsa, halkına yakışanı yapar” Herkese adaletli hizmet götürdüklerini söyleyen Seçer, “Her yere adaletliyim. Mersin Büyükşehir Belediyesi yaparsa en iyisini yapar. Mersin Büyükşehir Belediyesi yaparsa halkına yakışanı yapar. Hiç merak etmeyin. Yolun da en güzelini yaparız, tarımsal desteğin de en kaliteli ürünlerini dağıtırız. Biz Mersinliyiz, biz bu milletin tüm bileşenlerinin kültürünü taşıyoruz, Anadolu çocuğuz. Doğudan Batıya, Kuzeyden Güneye bizim bu bölge bütün kültürlerle yoğurulmuş. Mersin Türkiye’dir. Mersin Türkiye gibi düşünür, Türkiye gibi yaşar” sözlerine yer verdi. Seçer, Mersin’in bilinirliğini ve popülerliğini artırmak için, ikinci 5 yıllık görev süresinde 2019 yılından bu yana hayata geçirdikleri projelerin çok daha fazlasını yapacaklarını belirtti.   “Bizim için tarım, üreten, alın teri döken değerlidir”  Seçer, tarımda istihdamın ve üretimin artması için tarımsal desteklerin önemli olduğunu vurgulayarak, kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanması ve ayakları üzerinde durabilmesi için üretici kadınlara destek olduklarını ifade etti. Seçer, “Sürekli farkındalık olsun ve toplum kadın gerçeğini bilsin. Toplumumuza, kadınların çalışması, üretmesi, ekonomik özgürlüğüne kavuşması, ayakları üzerinde bir başına durmaları gerektiğini öğreteceğiz. Onun için her söylemimizde; ‘Kadın’ diyoruz” dedi.   Toroslar bölgesinde yapılan tarımsal desteklerden bahseden Seçer, şimdiye kadar bölge üreticilerine 47 bin 786 metre sulama borusu dağıttıklarını kaydederek, 2024 yılında tarıma 119 milyon bütçe ayırdıklarını, bunun 65 milyon lirasının ise sulama borusu desteğine ayrılacağını ifade etti. Tarımı, üretimi, tarlada alın teri döken çiftçiyi önemsediklerinin altını çizen Seçer, “Tarımı önemsiyoruz. Bizim için tarım, üreten, alın teri döken değerlidir. Çiftçi olmazsa aç kalırız. Sağlıklı bireyler ve sağlıklı çocuklar olmaz. Çiftçi üretecek, tarım ve hayvancılık yapacak” dedi. Kooperatiflerin yaşadığı sıkıntıların başında elektrik faturası olduğunu kaydeden Seçer, GES projesi ile birlikte bu sorunu çözüme kavuşturacaklarını ifade etti.

Başkan Seçer: “Biz herkesi seviyoruz ve kucaklıyoruz”

“Memleketimizin her noktası bizim için eşit mesafede”

Çocuklar ve gençler için her şeyi düşünülmüş bir tesis

“Büyükşehir yaparsa, halkına yakışanı yapar”