Kayseri Büyükşehir'den zabıta operasyonu

GÜNDEM 23.10.2021 - 09:57, Güncelleme: 23.10.2021 - 11:19 1360+ kez okundu.

Kayseri Büyükşehir'den zabıta operasyonu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, cami önünde insanların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapıp, bin 546 TL para toplayan şahsı yakaladı.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA) Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler vatandaşların iyi niyetini suiistimal ederek, haksız kazanç sağlayan dilencilere yönelik çalışmalarını aralıksız bir şekilde devam ettiriyor.  Bu kapsamda kentte dilenciliğin önüne geçmek için çalışmalara devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na bağlı zabıta ekipleri tarafından Sivas Bulvarı üzerinde bulunan Simiten Elmaağaçlı Camii önünde, insanların dini duygularını istismar ederek dilencilik yapıp para toplayan M.E isimli dilenciyi iş üstünde yakaladı.  Dilencinin yapılan üst aramasında çıkan bin 546,50 TL paraya kamuya aktarılmak üzere el konulurken, zabıta ekiplerince dilencilere yönelik operasyonların sıklıkla devam edeceği belirtildi. Vatandaşlara dilencilere para vermemeleri noktasında hatırlatmalar yapan ekipler, vatandaşların duygu istismarı yapan dilencilere itibar etmemesi gerektiği konusunda uyarılarda da bulundu. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri halkın sağlık, esenlik, huzuru ve kamu düzenini korumak için denetimiz aralıksız olarak sürdürecek.

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)