Kepez’de kadın emeği için festival!

GÜNDEM 19.07.2021 - 10:36, Güncelleme: 19.07.2021 - 10:36 1322+ kez okundu.

Kepez’de kadın emeği için festival!

Antalya merkez ve ilçelerindeki kadın kooperatifleriyle bir araya gelen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 10-19 Eylül 2021 tarihlerinde Dokumapark’ta ‘‘Kadın Kooperatifleri Festivali’’ düzenleneceğini müjdeledi. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ‘‘Kadın Kooperatifleri Buluşuyor 2021’’ başlığıyla düzenlenen ve 22 kadın kooperatifinin temsil edildiği toplantıya katıldı. Başkan Tütüncü, Antalya Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan’ın da katıldığı toplantıda, Kepez Belediyesi olarak kadın kooperatiflerine verdikleri destekleri anlattı, bu yıl düzenlenecek olan ‘‘Kadın Kooperatifleri Festivali’’ hakkında bilgiler verdi. Kadın kooperatifleri temsilcileriyle bir araya gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğu dile getiren Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, özetle şunları söyledi: ‘‘SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK’’ ‘‘Geçen yıl bir araya geldiğimizde kadın kooperatiflerine beş maddeden oluşan bir destek paketi müjdesi vermiştik. Geçen 1 yıllık sürede kadın kooperatiflerine müjdelenen 5 maddenin beşinde de önemli mesafeler alındı. Yeni kooperatifler kurulacak demiştik, kooperatif kurmak isteyenlere yeni kooperatifler kurulmasıyla ilgili desteklerde bulunduk.  Bilgi ve tecrübe desteğinin yanında onlara ufuk açmak anlamında da çok önemli adımlar attık. Bunun yanında kurulan kooperatiflere kendi faaliyetlerini icra edebilecekleri önemli katkılar, destekler sağlayacağımızı söylemiştik. Ve bunlarda da önemli katkılar ve mesafeler kat ettiğimizi sizler biliyorsunuz. Destekleme alımları yapacağımızı söylemiştik. Bununla da ilgili geçtiğimiz 1 yıl içerisinde de ciddi alımlar gerçekleştirdik. Bizim desteklerimiz kooperatiflerimize bir can suyu oldu. Pazarlama alanında da önemli destekler sunduk. Kadın kooperatiflerimize sağladığımız bu desteklerle el ele gönül gönüle 1 yıl geçirdik. Bugüne kadar verilen bütün sözleri yerine getirdik. Geçtiğimiz yıl bugünlerde kadın girişimini desteklemek adına kooperatifçilikte Kepez modeli adına yaptığımız vaatleri yerine getirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Bu da yeni vaatlerin peşinden koşma vakti geldi demektir.’’ TÜTÜNCÜ’DEN FESTİVALİ MÜJDESİ Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kadın Kooperatifleri Festivali düzenleyeceklerinin de müjdeledi ve şu bilgileri verdi: “Antalya’da kadın emeğini ekonomik bir değere dönüştüren kooperatiflerimizin bir arada olacağı, onların dışında kimsenin olmayacağı, odağında kadın kooperatiflerinin, kadın girişiminin olduğu, hem kendilerini tanıtabilecekleri, hem de ürünlerini pazara sunabilecekleri bir Kadın Kooperatifleri Festivali’ni 10-19 Eylül 2021 tarihlerinde Dokumapark’ta düzenlemeye karar verdik. Festivalin neticesinde de pazarlamaya yönelik, bize özgü olabileceğini düşündüğümüz ve Türkiye’de bir ilk olacak çalışmalar yapıyoruz. Pazarlamayla ilgili önümüzdeki günlerde sizlere sürpriz bir açıklamamız olacak.’’ Başkan Tütüncü, Kadın Kooperatifleri Festivali’ne Türkiye’nin dört bir köşesinden de katılımların sağlanabilmesi için çalışmalar yapıldığını da söyledi.

‘‘SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRDİK’’

TÜTÜNCÜ’DEN FESTİVALİ MÜJDESİ