Sarıçam Belediyesi'nden işsizliğe çözüm

GÜNDEM 20.04.2021 - 15:15, Güncelleme: 20.04.2021 - 15:15 3477+ kez okundu.

Sarıçam Belediyesi'nden işsizliğe çözüm

Sarıçam Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sarıçam İstihdam Merkezi (SİMER), ilçede iş arayan vatandaşlara umut kapısı oluyor. Sarıçam İstihdam Merkezi sayesinde şuana kadar 5.492 kişinin iş sahibi olması sağlanırken, bu rakamın sene sonuna kadar 7.000 kişi olması hedefleniyor. İlçede istihdama büyük oranda katkı sağlayan, bölgenin en dinamik, yetkin, güler yüzlü ve samimi çalışanlarıyla vatandaşın işsizlik problemine hızlı çözüm üreten Sarıçam Belediyesi Sarıçam İstihdam Merkezi  (SİMER),  iş arayan vatandaşları özel sektördeki işveren firmalarla buluşturuyor. Merkez şuana kadar toplam müracaat eden 16.219 kişiden 5.492 ’sine iş imkânı sağladı.  İhtiyaca göre havuz sistemi oluşturulan birimde, İŞKUR, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Adana Organize Sanayi Bölgesi ile yapılan protokol çerçevesinde, haftada iki defa Sarıçam Belediyesi araçları ile işveren ile işçi görüşmesi gerçekleştiriliyor. Sarıçam Belediyesi saha ekibinin müteşebbis firmalarla gerçekleştirdiği görüşmelerle, talebe göre istihdam gerçekleştirildiklerini belirten Başkan Bilal Uludağ, bölgenin en dinamik istihdam birimi olarak, her iki tarafında doğru tercih yapmasını sağladıklarını belirtti. “SİMER ile 5.492 vatandaşımız iş sahibi oldu” Sarıçam’da işsizliğin çözümü noktasında belediye olarak, ellerinden gelen gayreti gösterdiklerinin altını çizen Başkan Uludağ sözlerine şöyle devam etti;“ Belediyemiz bünyesinde hizmet veren Sarıçam İstihdam Merkezi birimimiz şuana kadar 3.808’i erkek 1684’ü bayan olmak üzere toplam 5.492 kişinin iş sahibi olmasını sağladı. Halen Sarıçam’da ikamet eden iş arayan ve SİMER Birimimize müracaat eden vatandaşlarımızı haftada iki defa, kendi araçlarımızla talepte bulunan işletmelere götürerek işçi-işveren görüşmeleri sağlanıyor.  Bunun yanında Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisinde kurum personellerimiz eşliğinde meslek edindirme kurslarımızda devam ediyor. Burada amaç Sarıçam’da ikamet eden ve iş arayan vatandaşlarımızın donanımlarına göre iş bulmalarını sağlamak.” diye konuştu.

“SİMER ile 5.492 vatandaşımız iş sahibi oldu”