Yenimahalleli öğrencilere 'Hayvan Sevgisi' semineri

12.10.2021 - 16:23, Güncelleme: 12.10.2021 - 16:23 1643+ kez okundu.

Yenimahalleli öğrencilere 'Hayvan Sevgisi' semineri

Hayvan Sevgisini çocuklara aşılamak için okulları tek tek gezerek seminer veren Yenimahalle Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, minik öğrencilere Hayvan sevgisi, hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar ve gıda tüketimini anlattı. Seminerde hayvan sahiplenmenin önemine de değinen Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim İlker Çelik,  “Bir hayvanı sahiplenirseniz, öncelikle o sorumluluğu almalısınız. Ayrıca sokak hayvanlarını besleyin. Onlar için evinizin önüne su kapları koyun. Çünkü onların sizden başka bir beklentisi yok” diye konuştu. Öğrenciler sordu yetkililer cevapladı Daha sonra yetkilileri can kulağıyla dinleyen çocuklar, sorular sordu. Yenimahalle Belediyesi’nin hayvan barınağına gittiğinden bahseden bir öğrenci, “Barınağınızı okulumuzla birlikte gezdik. Çok beğendik. Oradan hayvan sahiplenebilir miyiz?” dedi. Veteriner Hekim İlker Çelik, “Sokak hayvanlarının sağlıklı koşullarda yaşamaları için mücadele veriyoruz. İsterseniz siz de bu sorumluluğunu alabilecekseniz barınaktan ücretsiz hayvan sahiplenebilirsiniz” diye konuştu.

Öğrenciler sordu yetkililer cevapladı