Cesur yüreklerden 8400 kişiye yüz yüze afet bilinci eğitimi

Eğitim 28.03.2024 - 11:44, Güncelleme: 28.03.2024 - 11:44 607 kez okundu.

Cesur yüreklerden 8400 kişiye yüz yüze afet bilinci eğitimi

Öğrenciler ve kamu çalışanları da dâhil olmak üzere toplamda 8400 kişiye yüz yüze afet bilinci ve acil tahliye prosedürleri konusunda eğitim sağlandı.

Orhangazi Belediyesi'nin Arama Kurtarma Ekibi (OBAK), toplumun afetlere karşı bilinçlenmesi için eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda, öğrenciler ve kamu çalışanları da dâhil olmak üzere toplamda 8400 kişiye yüz yüze afet bilinci ve acil tahliye prosedürleri konusunda eğitim sağlandı. 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş depreminde aktif rol alarak hayat kurtaran OBAK, Belediye Başkanı Bekir Aydın'ın da desteğiyle ikinci dönemde daha da güçlendirilecek. Eğitimler, afet öncesinde hazırlık, afet anında müdahale ve afet sonrası iyileştirme süreçlerini kapsıyor. Eğitim sırasında gerçekleştirilen tatbikatlarla katılımcıların pratik becerileri pekiştirildi.   Beş yıllık sürekli çalışma ve gelişim sonucunda, OBAK eğitim ve teknik donanım olarak her türlü afete müdahale edebilecek kapasiteye ulaştı. Kahramanmaraş depremi sonrasında bölgeye hızla intikal eden ekip, arama kurtarma faaliyetlerinde önemli rol oynadı. Orhangazi Belediyesi, ilçe ve çevre bölgelerdeki talepler doğrultusunda afet farkındalık eğitimlerini sürdürecek ve bu alandaki çalışmalarını kesintisiz olarak devam ettirecek.