Trias

Bursa'da bir belediyeden 'patlatmalı' üretim hamlesi! Tam 71 yıl sürecek...

Gündem 16.01.2026 - 15:37, Güncelleme: 16.01.2026 - 15:37 298 kez okundu.
 

Bursa'da bir belediyeden 'patlatmalı' üretim hamlesi! Tam 71 yıl sürecek...

Bursa Valiliği, İnegöl Belediye Başkanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesine ilişkin ÇED sürecinin başladığını duyurdu. Proje bedeli 2 milyon 760 bin TL olarak belirlenirken, tesisin ekonomik ömrü ise yaklaşık 71 yıl olarak hesaplandı.İnegöl Belediyesi, toplam 25,92 hektarlık bir alanda 'Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi' projesini hayata geçiriyor. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Halhalca ve Çavuş mahalleleri mevkisinde planlanan "Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi" projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başlatıldığı belirtildi. İnegöl Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla ilçeye kazandıracağı bu yatırım, böylece resmi denetim ve inceleme aşamasına geçti. 71 YILLIK REZERV VAR Proje bedeli 2 milyon 760 bin TL olarak belirlenirken, tesisin ekonomik ömrü yaklaşık 71 yıl olarak hesaplandı. Tesisin en yakın yerleşim birimi olan TOKİ konutlarına 2 kilometre, en yakın yapı olan bağ evine ise 150 metre mesafede olduğu paylaşıldı. Ayrıca çalışma sahasında daha önce 3. şahıslar tarafından yapılan usulsüz malzeme dökümlerinin de proje ile engellenmesi planlandı. PATLATMA YAPILACAK Proje dosyasında yer alan bilgilere göre, sahadaki üretim faaliyetleri sırasında patlatma prosedürleri uygulanacak. Patlatma işlemleri gündüz saatlerinde, jandarma nezaretinde ve çevredeki vatandaşlara anons gibi yöntemlerle duyuru yapılarak gerçekleştirilecek. Patlatma neticesinde herhangi bir zarar oluşması durumunda, bu zarar İnegöl Belediyesi tarafından karşılanacak.

Bursa Valiliği, İnegöl Belediye Başkanlığı tarafından hayata geçirilmesi planlanan Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesine ilişkin ÇED sürecinin başladığını duyurdu. Proje bedeli 2 milyon 760 bin TL olarak belirlenirken, tesisin ekonomik ömrü ise yaklaşık 71 yıl olarak hesaplandı.

İnegöl Belediyesi, toplam 25,92 hektarlık bir alanda 'Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi' projesini hayata geçiriyor. Bursa Valiliği'nden yapılan açıklamada, Halhalca ve Çavuş mahalleleri mevkisinde planlanan "Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi" projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başlatıldığı belirtildi. İnegöl Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla ilçeye kazandıracağı bu yatırım, böylece resmi denetim ve inceleme aşamasına geçti.

71 YILLIK REZERV VAR

Proje bedeli 2 milyon 760 bin TL olarak belirlenirken, tesisin ekonomik ömrü yaklaşık 71 yıl olarak hesaplandı. Tesisin en yakın yerleşim birimi olan TOKİ konutlarına 2 kilometre, en yakın yapı olan bağ evine ise 150 metre mesafede olduğu paylaşıldı. Ayrıca çalışma sahasında daha önce 3. şahıslar tarafından yapılan usulsüz malzeme dökümlerinin de proje ile engellenmesi planlandı.

PATLATMA YAPILACAK

Proje dosyasında yer alan bilgilere göre, sahadaki üretim faaliyetleri sırasında patlatma prosedürleri uygulanacak. Patlatma işlemleri gündüz saatlerinde, jandarma nezaretinde ve çevredeki vatandaşlara anons gibi yöntemlerle duyuru yapılarak gerçekleştirilecek. Patlatma neticesinde herhangi bir zarar oluşması durumunda, bu zarar İnegöl Belediyesi tarafından karşılanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.