Osmangazi Belediyesi

İklim değişikliğine karşı karbonsuz ulaşım

09.06.2023 - 10:59, Güncelleme: 09.06.2023 - 10:59 2337+ kez okundu.

İklim değişikliğine karşı karbonsuz ulaşım

Mamak, iklim değişikliğiyle mücadelede farkındalık yaratılması ve karbonsuz bir ulaşım aracı olan bisikletin toplu taşımada daha fazla tercih edilmesi için pedal çevirdi.

Çevre Haftasında Mamak Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü işbirliğince bir dizi etkinlik düzenlendi. Bu etkinliklerden biri de İklim Değişikliği Farkındalığına yönelik bisiklet turuydu. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, kaskını taktı; Mamak Belediyesi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü personeli ile birlikte pedal çevirdi. Musiki Muallim Mektebi’nden başlayan ve Mamak Belediyesi önünde son bulan tura, Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği, Vangölü Aktivistleri Derneği, İlköğretim Okulu öğrencileri de bisikletleriyle katıldı.   Başkan Murat Köse bisiklet kullanımının önemine dikkat çekti   Mamak Belediye Başkanı Murat Köse sosyal medya hesabından, “İklim Değişikliği Farkındalığı oluşturmak amacıyla gençlerle bisiklet sürdük. Mümkün olan yerlerde bisiklet ile ulaşım sağlamak hem sağlık açısından hem de doğaya zehirli gaz salınımını azaltmak açısından çok önemli” diye yazdı.

Başkan Murat Köse bisiklet kullanımının önemine dikkat çekti