İzmit'te kütüphane kuyruğu

06.02.2022 - 11:20, Güncelleme: 06.02.2022 - 12:40 4483+ kez okundu.

İzmit'te kütüphane kuyruğu

Geleneksel ve dijital kütüphaneciliği aynı çatı altında buluşturan İzmit Belediyesi Kütüphanesi ayda ortalama 6 binin üzerinde vatandaşı konuk ederken, her geçen gün artan ilgi sebebiyle özellikle sabahın erken saatlerinde kütüphanenin kapısında uzun kuyruklar oluşuyor

KOCAELİ (İGFA) - Bünyesinde; binlerce eser ile kaynağı barındıran geniş kitap arşivi, sağlıklı çalışma ortamı ve sınırsız internet erişimine açık kullanılabilir bilgisayarlarla kapılarını vatandaşların hizmetine açan İzmit Belediyesi Kütüphanesi, ayda ortalama 6 binin üzerinde ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Özellikle ders çalışmak, kaynak bulmak ve kitap okumak adına önemli bir merkez olan İzmit Belediyesi Kütüphanesi’nden faydalanmak isteyen gençler, sabahın erken saatlerinde uzun kuyruklar oluşturuyor. Günümüz teknolojisi ve çağına uygun olarak İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet tarafından Dolphin AVM’nin yanında bulunan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde açılan İzmit Belediyesi Kütüphanesi, 2 bin 289’u basılı, 24 bin 301’i dijital olmak üzere toplam 26 bin 590 kitaplık arşiviyle yeni yılda da hizmet vermeye devam ediyor. Genellikle üniversite sınavına hazırlanan genç bireylerin yoğun ilgi gösterdiği kütüphane, imkanı olmayan gençler için de önemli bir fırsat oluşturuyor. Haftanın 6 günü faaliyetlerin sürdüğü İzmit Belediyesi Kütüphanesi, hafta içerisinde 08.30-21.00 saatleri arasında hizmet verirken cumartesi günleri ise 09.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilerine kapılarını açıyor. Aylık ortalama 6 binin üzerinde ziyaretçinin giriş çıkış yaptığı merkezden günlük 250-300 kişi faydalanıyor. Basılı kitaplardan ve dijital kütüphaneden yararlanan kullanıcı üye sayısı 1800’ü bulurken, günlük ödünç iade işlem sayısı toplamda 50 kişinin üzerine çıkıyor.