Osmangazi Belediyesi

Karabörklü Camii için ihale çalışmaları başladı

29.01.2021 - 13:09, Güncelleme: 29.01.2021 - 13:09 2606+ kez okundu.

Karabörklü Camii için ihale çalışmaları başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Ocak ayında meydana gelen 5.4’lük Akhisar depreminde hasar gören ve sonrasında güvenlik sebepleri gerekçesiyle yıkımı gerçekleştirilen Karabörklü Camii’nin yeniden yapımı için çalışmalarını hızlandırdı. 2020 yılı Ocak ayında Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5.4’lük depremde, Karabörklü Camii ve minaresi hasar görmüştü. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, depremin ardından ziyaret ettiği camiinin yıkılıp yeniden yapılması noktasında talimatlarını vermişti. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya da bu kapsamda ihale hazırlıkları tamamlanan Karabörklü Camii’nin yerinde son detayları inceledi. İncelemeler sırasında Topkaya’ya Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Doğan Ensivri, MHP İlçe Başkanı Ahmet Namal, Büyükşehir Belediyesi Akhisar Muhtarlık İşleri Sorumlusu Ali Aybars Özbilgin, Karabörklü Mahalle Muhtarı Muammer Emre, teknik personeller ve vatandaşlar da eşlik etti. Yer Teslimi Yapılarak, İmalatlara Başlanacak İnceleme sonrasında açıklamalarda bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Uğur Topkaya, “2020 yılının Ocak ayında Akhisar’da büyük bir deprem yaşadık ve bu depremde Karabörklü Camii’de hasar almıştı. İncelemeler sonrası yıkımına karar verildi ve Başkanımız Cengiz Ergün’ün talimatları ile yıkım işlemlerini gerçekleştirdik. Sonrasında yine Cengiz Başkanımızın talimatları ile yeni projesi hazırlandı. Projesi de onaylandı. Şimdi de ihale öncesinde muhtarımız ve ilgili arkadaşlarımızla gelip yerinde incelemelerde bulunduk. Yakın zamanda projenin ihalesini yapacağız. İki ay gibi bir süre sonrasında yer teslimini yaparak burada imalatlara başlayacağız” diye konuştu. Akhisar’da Her Noktaya Büyükşehir Dokunuşu Var Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Doğan Ensivri, “Büyükşehir Belediye Meclisimizde, camiinin yapılması ile ilgili karar alınmıştı. Başkanımız Cengiz Ergün sözünü vermişti. Sözünü de yerine getirdi. Büyükşehir Belediyemiz, Akhisar’da prestij caddelerinden, Kültürpark Projesine, Karabörklü Camii’sinden tutun her noktaya bir dokunuş var. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi. Başkanımıza Teşekkür Ediyoruz Akhisar MHP İlçe Başkanı Ahmet Namal, “Deprem sonrasında incelemeler için Cengiz Başkanımız ve Daire Başkanlarımızla incelediğimizde, Cengiz Başkanımız bu caminin yapımı için sözünü vermişti. Allah razı olsun, sözünü de tutuyor. Vatandaşlarımızla birlikte inceledik, birkaç ay içerisinde kazma vurulacağını düşünüyoruz. Böyle bir hizmet için Cengiz Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yer Teslimi Yapılarak, İmalatlara Başlanacak

Akhisar’da Her Noktaya Büyükşehir Dokunuşu Var