Osmangazi Belediyesi

Kocaeli Büyükşehir, Bahtiyar Camisini güzel bir görünüme kavuşturuyor

01.03.2022 - 13:49, Güncelleme: 01.03.2022 - 14:01 1643+ kez okundu.

Kocaeli Büyükşehir, Bahtiyar Camisini güzel bir görünüme kavuşturuyor

Büyükşehir A Takımı, yangında hasar gören İzmit Cedit Mahallesi’ndeki Bahtiyar Camisi’nin onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

KOCAELİ (İGFA)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi A Takımı ekipleri, yangında ağır hasar gören İzmit Cedit Mahallesi Bahtiyar Camisi’nin eskisinden daha güzel bir görünüme kavuşması ve yeniden ibadete açılması için onarım, tadilat ve yenileme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Caminin iç cephe boya ve badana işleri ile hat ve nakış süslemeleri tamamlandı. Dış cephesinin boyama işi ise sürüyor. YANGINDA HASAR GÖRMÜŞTÜ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince, 11 Aralık 2021’de Bahtiyar Camisi’nde çıkan yangına kısa sürede müdahale edilerek, büyümeden söndürülmüştü. Yangında caminin halıları, şadırvan ve tuvaletler kullanılamaz hale gelirken, duvarlarda hasarlar oluşmuştu. ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL OLACAK Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın, “Camiyi en kısa sürede onaracağız” talimatının ardından harekete geçen Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı A Takımı ekipleri, caminin yeniden ibadete açılması için çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Yangında kullanılamaz hale gelen halıları, malzemeleri ve molozları kaldıran ekipler, çini ve fayansların islerini temizledi.

YANGINDA HASAR GÖRMÜŞTÜ

ESKİSİNDEN DAHA GÜZEL OLACAK