Kuşadası'nda 4 mevsim sanat rüzgarı esecek

21.03.2024 - 14:25, Güncelleme: 21.03.2024 - 14:25 540+ kez okundu.

Kuşadası'nda 4 mevsim sanat rüzgarı esecek

Başkan Ömer Günel’in yeni dönem projeleri arasında yer alan Kuşadası Yaşam Kültür ve Spor Merkezi, Ada Kültür Sanat Merkezi ve Kuşadası Gençlik Merkezi projeleri, kentin kültür ve sanat yaşamını 4 mevsime yayacak. Kuşadası’nın ‘kapalı etkinlik alanı’ sorununu tamamıyla ortadan kaldıracak olan projeler, sanatsever kent sakinlerini yıl boyunca birbirinden kaliteli kültür, sanat etkinlikleri ile buluşturacak. Belediye Başkanı Ömer Günel döneminde ulusal ve uluslararası çapta ses getiren kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapmaya başlayan Türkiye’nin turizm başkenti Kuşadası, yıllardır özlemini çektiği kapalı kültür, sanat etkinlik alanlarına kısa süre içerisinde kavuşacak. ADA KÜLTÜR SANAT MERKEZİ Başkan Ömer Günel’in yeni dönem projeleri arasında yer alan Ada Kültür Sanat Merkezi, Boyalık mevkiinde inşa edilecek. Kentin farklı kesimlerinin tiyatro, sinema, müzik, resim, heykel gibi çeşitli sanat dalları ile buluşmasına olanak sağlayacak olan çağdaş bir kültür, sanat kompleksi olarak tasarlanan Ada Kültür Sanat Merkezi, yerel ve genç sanatçılara destek olmanın yanında önemli kültürel ve sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapacak. KUŞADASI GENÇLİK MERKEZİ Başkan Ömer Günel’in yeni dönem projeleri arasında yer alan Kuşadası Gençlik Merkezi ise Turban Marina tesisleri olarak bilinen alanda yaşama geçirilecek. Ev sahipliği yapacağı tiyatro oyunları, konferanslar, sergiler, sinema gösterimleri, dans performansları ve müzik dinletileri ile başta gençler olmak üzere tüm Kuşadalıları kaliteli kültür, sanat etkinlikleri ile buluşturacak olan Kuşadası Gençlik Merkezi, yaz akşamlarında ise açık hava sinema gösterimleri gibi çeşitli etkinliklerin adresi olacak. KUŞADASI YAŞAM, KÜLTÜR ve SPOR MERKEZİ Toprak Saha olarak bilinen alanda yapılacak olan Kuşadası Yaşam Kültür ve Spor Merkezi ise kentin kültür, sanat yaşamı kadar sosyal yaşamına da önemli bir katkı sunacak. 9 bin 477 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek merkez, kültür, sanat ve spor faaliyetlerini tek bir çatı altında toplayacak. 5 bin 738 metrekaresi yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak tasarlanan proje, 530 metrekarelik engelsiz yaşam merkezine, 1060 metrekarelik spor alanına ve 1889 metrekarelik sosyal donatı alanına sahip olacak. Bünyesinde 13’ü engelli olmak üzere toplam 273 araçlık bir otoparkı da barındıracak olan Kuşadası Yaşam, Kültür ve Spor Merkezi projesi 2025’te tamamlanacak.

ADA KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

KUŞADASI GENÇLİK MERKEZİ