Şule Vural Alkan
Köşe Yazarı
Şule Vural Alkan
 

Sosyal medyayı en iyi kullanan belediyeler

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler sonucunda yaşanan dijital devrim hayatımızda değişimleri de beraberinde getirdi. Günlük yaşamda, iletişimde ve bilginin aktarımında çok önemli değişimlere neden olan dijital devrim, medya ve iletişim teknolojilerinin hayatımızda oynadıkları rolü de fazlasıyla etkiledi. Günümüzde bunun bir yansıması olan sosyal medya ortamları, kitle iletişim araçları içerisinde etkisi bakımından değerlendirildiğinde dünya genelinde fazlasıyla öne çıkıyor. Sürekli gelişen ve milyonları bulan kullanıcısıyla sosyal medya, her yönüyle hayatımıza yeni bir boyut kazandırdı diyebiliriz. Artık insanlar sosyal medya aracılığı ile birçok veriye ulaşabiliyor. Bugün büyük şirketler için sosyal medya olmazsa olmazlar arasında yer alırken belediyeler de aynı şekilde sosyal medyaya gereken özeni göstermeye başladı. Artık sosyal ağlar vasıtasıyla insanlar yerel yönetimleri yakından takip ediyor ve rahatlıkla sorularını sorarak eleştiri yapabiliyor. Yani yeni nesil belediyecilik anlayışı gereği sosyal medya kullanımı da zorunlu hale geldi diyebiliriz. Esprili paylaşımlar eğlenceli geliyor Yüzyılımızın dijital dünyasında Z kuşağının yükselişi ve insanların kamu yönetiminden beklentilerinin değişmesi yerel yönetimlerin kendilerini geliştirmelerine ve hizmet sunma anlayışında değişikliğe yönelmesine neden oldu. Belediyelerin Twitter hesaplarında alışılmış resmi dil yerine artık daha esnek bir dil kullanılmaya başlandı. Yapılan esprili paylaşımlar insanları güldürebiliyor ve eğlenceli geliyor. Ayrıca zaman zaman belediyelerin hesapları arasında karşılıklı atışmalar da olabiliyor. Örneğin geçtiğimiz günlerde Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer belediyelerinin Twitter hesapları ‘En iyi manzara bizde’ diyerek karşılıklı atışması sosyal medyada epey gündeme geldi. Bence bu karşılıklı eğlenceli atışmalar çok ileri boyutlara ulaşmadığı süre içerisinde gayet güzel. Belediyelerin sosyal medya hesaplarını kullanım şekli, hangi amaçla ve nasıl kullandıkları, yaptıkları paylaşımlar, vatandaş ile kurdukları diyalog gibi birçok detay var. Bu kapsamda, bana göre Datça Belediyesi, Atakum Belediyesi, Beykoz Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Nilüfer Belediyesi bu alanda başarılı… Kurdukları samimi ve esprili iletişim şekliyle insanların gönlünü fethedebiliyorlar. Savaş, korona ile mücadele, ekonomik sıkıntılar, siyasi çekişmeler derken hayatımıza bir şekilde neşe katan belediyelerin eğlenceli paylaşımlar ile takipçilerinin yüzünü güldürmeye devam etmesi dileğiyle :)  
Ekleme Tarihi: 30 Mart 2022 - Çarşamba

Sosyal medyayı en iyi kullanan belediyeler

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler sonucunda yaşanan dijital devrim hayatımızda değişimleri de beraberinde getirdi.

Günlük yaşamda, iletişimde ve bilginin aktarımında çok önemli değişimlere neden olan dijital devrim, medya ve iletişim teknolojilerinin hayatımızda oynadıkları rolü de fazlasıyla etkiledi. Günümüzde bunun bir yansıması olan sosyal medya ortamları, kitle iletişim araçları içerisinde etkisi bakımından değerlendirildiğinde dünya genelinde fazlasıyla öne çıkıyor.

Sürekli gelişen ve milyonları bulan kullanıcısıyla sosyal medya, her yönüyle hayatımıza yeni bir boyut kazandırdı diyebiliriz. Artık insanlar sosyal medya aracılığı ile birçok veriye ulaşabiliyor.

Bugün büyük şirketler için sosyal medya olmazsa olmazlar arasında yer alırken belediyeler de aynı şekilde sosyal medyaya gereken özeni göstermeye başladı.

Artık sosyal ağlar vasıtasıyla insanlar yerel yönetimleri yakından takip ediyor ve rahatlıkla sorularını sorarak eleştiri yapabiliyor. Yani yeni nesil belediyecilik anlayışı gereği sosyal medya kullanımı da zorunlu hale geldi diyebiliriz.

Esprili paylaşımlar eğlenceli geliyor

Yüzyılımızın dijital dünyasında Z kuşağının yükselişi ve insanların kamu yönetiminden beklentilerinin değişmesi yerel yönetimlerin kendilerini geliştirmelerine ve hizmet sunma anlayışında değişikliğe yönelmesine neden oldu.

Belediyelerin Twitter hesaplarında alışılmış resmi dil yerine artık daha esnek bir dil kullanılmaya başlandı. Yapılan esprili paylaşımlar insanları güldürebiliyor ve eğlenceli geliyor. Ayrıca zaman zaman belediyelerin hesapları arasında karşılıklı atışmalar da olabiliyor.

Örneğin geçtiğimiz günlerde Beykoz, Üsküdar ve Sarıyer belediyelerinin Twitter hesapları ‘En iyi manzara bizde’ diyerek karşılıklı atışması sosyal medyada epey gündeme geldi.

Bence bu karşılıklı eğlenceli atışmalar çok ileri boyutlara ulaşmadığı süre içerisinde gayet güzel.

Belediyelerin sosyal medya hesaplarını kullanım şekli, hangi amaçla ve nasıl kullandıkları, yaptıkları paylaşımlar, vatandaş ile kurdukları diyalog gibi birçok detay var. Bu kapsamda, bana göre Datça Belediyesi, Atakum Belediyesi, Beykoz Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi, Nilüfer Belediyesi bu alanda başarılı…

Kurdukları samimi ve esprili iletişim şekliyle insanların gönlünü fethedebiliyorlar.

Savaş, korona ile mücadele, ekonomik sıkıntılar, siyasi çekişmeler derken hayatımıza bir şekilde neşe katan belediyelerin eğlenceli paylaşımlar ile takipçilerinin yüzünü güldürmeye devam etmesi dileğiyle :)

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve seffafbelediyecilik.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.