İzmit'e Şiir ve Edebiyat Evi açılıyor

03.02.2022 - 12:07, Güncelleme: 03.02.2022 - 15:04 4585+ kez okundu.

İzmit'e Şiir ve Edebiyat Evi açılıyor

İzmit Belediyesi tarafından ahşap karkas yapım tekniğinde inşa edilip iç tasarımı tamamlanan Şiir ve Edebiyat Evi kısa süre içinde İzmit’e kazandırılıyor.

KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi ve Aydili Sanat Derneği ile yapılan protokol çerçevesinde Ruşen Hakkı anısına dizayn edilen İzmit Belediyesi Şiir ve Edebiyat Evi’nin açılış programı kısa süre içerisinde gerçekleştirilecek. Akçakoca Mahallesi’nde bulunan Şiir ve Edebiyat Evi iki katlı olup toplamda 186 metrekarelik alanda bulunuyor. Şehrimizin şair ve yazarlarına hizmet edecek yapıda özgünlüğün korunması adına uygun mobilyalar tasarlandı.   İzmit Belediyesi ve Aydili Sanat Derneği ile yapılan protokol çerçevesinde Ruşen Hakkı anısına dizayn edilerek kültür sanat faaliyetleri, eğitimler, söyleşiler, atölyeler ve şiir dinletileri gibi sanatın her yönünün ele alınacağı şiir ve edebiyat evinde iç mekânda şair ve yazar odası, engelsiz edebiyat odası, yaratıcı yazarlık odası, sunum odası, kitap okuma odası, Ruşen Hakkı odası ve idari personel odası bulunuyor.